Mészáros se širi

Mađarski tajkun i vlasnik “Osijeka” kupio jedan od najpoznatijih opatijskih hotela

Aleksandra Kućel Ilić

Foto: Novi list, Pixsell

Foto: Novi list, Pixsell

Jedan od najbolje ocijenjenih hotela u Hrvatskoj uskoro će preuzeti novi vlasnikOPATIJA – Jedno fantastično razdoblje u životu hotela Miramar u Opatiji završava i jedan od najbolje ocijenjenih hotela u Hrvatskoj koji je pod vodstvom Holleis grupacije postao brend, uskoro će preuzeti novi, mađarski vlasnik – najavila je direktorica ovog opatijskog hotela Kristina Bukovac koja je uz članove obitelji Holleis i dugogodišnju direktoricu hotela Martinu Riedl na društvenim mrežama zahvalila svima na dosadašnjoj suradnji i svemu što se zajedničkim snagama uspjelo ostvariti u zadnjih 19 godina.


Puno stalnih gostiju


Novi menadžment će od ožujka ove godine voditi ovaj renomirani hotel koji u pet objekata ima 108 soba, a kako je navela direktorica, uspjeh ovog hotela s četiri zvjezdice je, uz vrhunsko osoblje, i u personaliziranom pristupu svakom gostu.


– O svakom gostu koji dođe u hotel Miramar vodi se posebna briga i zato je to hotel s vrlo velikim brojem stalnih gostiju. Sve njihove želje i zahtjeve iz prethodnog boravka u hotelu ispunit ćemo i tijekom idućeg boravka i gosti to prepoznaju i rado nam se vraćaju. Vrlo je važan taj personalizirani pristup koji je uza sve ostalo što hotel nudi postao prepoznatljiv i značajan motiv povratka u Opatiju. Vjerujem da je u ovih dvadesetak godina hotel pod vodstvom Holleis grupacije uvelike pridonio opatijskom imidžu – dodala je Kristina Bukovac. Po njezinim riječima, najljepše je kada gosti kažu da se pri dolasku u hotel osjećaju kao da su došli prijateljima i tada osoblje može znati da je odlično odradilo svoj posao.
– Putem objave na društvenim mrežama željeli smo od srca zahvaliti svim gostima i svim djelatnicima hotela koji se zaista mogu ubrojiti u vrhunsko osoblje. Mnogi će dosadašnji djelatnici nastaviti raditi pod upravom novog vlasnika koji želi s punim povjerenjem provoditi nove ideje i planove u budućnosti. Jedan lijep dio priče završava, a novi počinje i od sveg srca želimo puno sreće osoblju uz koje smo proveli mnoge godine i da Miramar bude još bolji nego li je bio – zaključila je Kristina Bukovac koja od ožujka ove godine više neće raditi u Opatiji, već će unutar Holleis grupacije svoje znanje i iskustvo nastaviti u Crikvenici gdje se također pripremaju značajni iskoraci u pozitivnom smjeru.


Oproštajna fešta


Dakle, nakon Austrijanaca, opatijski hotel Miramar od ožujka preuzimaju Mađari, točnije mađarski poduzetnik Lorinc Mészáros koji je na Liburniji poznat po velikoj investiciji u Ičićima i izgradnji Rivas Hotels&Resort koja je u tijeku.


Mađari će hotel koji su kupili od austrijskog hotelijera Wilfrieda Holleisa voditi samostalno, a novi će direktor biti Andreas Madejski.


– Nema tajni, našim gostima je sve poznato, a organizirana je i oproštajna fešta tijekom koje se gospodin Holleis došao oprostiti od onih s kojima je u opatijskom hotelu surađivao. Nadamo se da će novi menadžment nastaviti pozitivnu priču koja se gradila u ovom hotelu jer preuzimaju renomirani objekt s vrhunskim osobljem – istaknula je Kristina Bukovac po čijim riječima je poslovanje hotela čak i izvan sezone, tijekom studenoga i prosinca prošle godine, ostvarilo jako dobre rezultate i odličnu popunjenost.