Investicija Lorinza Meszarosa

Luksuzni hotel na poziciji bivše bolnice u Ičićima imat će 180 soba i 12 vila ; gradnja počinje na jesen

P. N.

Foto DDG / Facebook

Foto DDG / Facebook

Građevinski radovi kreću nakon ove turističke sezone, i trajat će dvije godine, tako da bi hotel trebao biti otvoren do kraja 2023. godineIako je pred projektom još brdo izazova, na jesen bi trebala započeti gradnja novog luksuznog hotela uz marinu u Ičićima na opatijskoj rivijeri, investicija mađarskog poduzetnika Lorinza Meszarosa teška 50 milijuna eura koja će možda na Kvarner dovesti i neki novi globalni hotelski brend, piše Poslovni dnevnik..


Da je izrada glavnog projekta pri kraju, a zbog korone to kasni nekoliko mjeseci, potvrdio je za Poslovni dnevnik Denis Šikljan, vlasnik DDG Grupe koja je razvila projekt na zemljištu bivše bolnice, koje se prostire na 20 tisuća četvornih metara uz samu Marinu Ičići.


 


Hotel s 5 zvjezdica
 


Radi se o hotelu s 5 zvjezdica sa 180 soba i 12 vila, uz koji će se izgraditi i trg za javnu upotrebu, a projekt uključuje i izgradnju prilazne ceste, pješačkog mosta do mora, novog sustava slijevanja oborinskih voda s Učke. Na javnom trgu planirane su fontane, trgovački sadržaji i kompletno hortikulturno uređenje prostora koji će postati novo središte Ičića, piše Poslovni dnevnik.


“Jako smo optimistični iako nas čeka još puno posla baš zato što je u izvedbu uključen i niz javnih ustanova, od države do loklalne uprave i javnih poduzeća, te se radi o nizu dozvola koje se moraju ishodovati za realizaciju. Zasad sve ide prema planu, iako sporije jer je pandemija usporila administraciju, treba se riješiti i dio imovinsko pravnog statusa dijela zemljišta. Nakon što krenu radovi, a očekujemo da će to biti odmah nakon ove ljetne sezone, sve bi trebalo biti dovršeno u dvije kalendarske godine. Bilo bi i ranije, ali moramo uzeti u obzir zabranu radova za vrijeme turističke sezone, što nam automatski oduzima 8 mjeseci rada”, otkriva Šikljan za Poslovni dnevnik, koji je projekt preuzeo od Karlovačke banke nakon stečaja Industrogradnje, koja je to pak kupila od KBC-a Rijeka.


Foto DDG / facebook

Foto DDG / facebook


Na zemljištu je prije bila bolnica za plućne bolesti, a zemljište je dugo stajalo zapušteno.


Investitor Meszaros javnosti je poznat kao vlasnik NK Osijeka, i sportskim putevima povezao se sa Šikljanom, poznatim developerom luksuznih turističkih projekata na Kvarneru, najviše na Krku.


Profil investitora


Tvrtka koja realizira projekt u Ičićima je Rivas Hotels&Resort registrirana krajem 2019. u Rijeci, a osnivač joj je tvrtka Talentis group u vlasništvu obitelji Lorinza Meszarosa.


Kompanija u portfelju ima 30 hotela u Austriji, Mađarskoj, Rumunjskoj i Crnoj Gori, a uskoro planira razvoj strategije svog širenja u Hrvatskoj, s Ičićima kao prvim hotelskim projektom, piše Poslovni dnevnik.