Ideja chefa Roberta Benzije

Lovran će u svojoj Kuli otvoriti jedinstvenu atrakciju. Bit će to restoran za – dvoje

Marina Kirigin

Njegova je ideja da Gradska kula Lovran bude multifunkcionalni prostor koji bi raspolagao muzejom tradicionalne gastrokulture, smještajem za goste restorana i najmanjim restoranom u Hrvatskoj



Na posljednjoj sjednici u društvenom domu Liganj dana je i informacija o projektu Urbane aglomeracije Rijeka »Povežimo se baštinom«, a kojim je planirano uređenje Kuće lovranskog guca te proširenje i povezivanje postojećeg izložbenog prostora koji se nalazi u dijelu starogradske lovranske Kule.


U sklopu navedene točke dnevnog reda nagrađivani lovranski ugostitelj i chef Robert Benzija zajedno s Ivanom Ivančić, docenticom na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Iki, predstavio je idejni projekt valorizacije Gradske kule Lovran.


Benzia je predložio turističku revitalizaciju objekta te kreiranje inovativne turističke ponude koja se bazira na jedinstvenom doživljaju eno-gastroponude, autohtonom nasljeđu, promicanju kulturno-povijesne baštine i promociji lokalnih proizvoda.




Njegova je ideja da Gradska kula Lovran bude multifunkcionalni prostor koji bi raspolagao muzejom tradicionalne gastrokulture, smještajem za goste restorana i najmanjim restoranom u Hrvatskoj – restoranom za dvoje. Bio bi to nov, jedinstven, kreativan i atraktivan turistički proizvod Lovrana koji bi obogatio i unaprijedio kvalitetu turističke ponude Općine, istaknuo je Benzia.