Predizborna trka

Kvarnerska inicijativa i IDS idu zajednički na izbore u Opatiji

Aleksandra Kućel IlićOPATIJA – Kvarnerska inicijativa i IDS objavili su jučer u Opatiji zajednički izlazak na izbore te najavili da u utrku za preuzimanje »kormila grada« kreću »odlučno i odgovorno za dobrobit građana«.


– Učinit ćemo sve što je u našoj moći da upravljanje Opatijom bude kvalitetnije i transparentnije. Vjerujemo da će građani na izborima 16. svibnja prepoznati ono što nudimo – izjavili su prilikom objavljivanja sporazuma o koaliciji Kvarnerske inicijative – regionalne platforme i IDS-a predstavnici ovih dviju stranaka predvođenih Antom Štampalijom, zajedničkim kandidatom za gradonačelnika Opatije i nositeljem liste te Isidorom Rajković, čelnicom opatijskog IDS-a.


Ante Štampalija, predsjednik Kvarnerske inicijative, istaknuo je da su razgovori o suradnji s IDS-om počeli još u rujnu prošle godine te zahvalio koalicijskim partnerima na podršci u kandidaturi za gradonačelnika. Na novinarsko pitanje odgovorio je da će kandidata za zamjenika predstaviti uskoro.
Isidora Rajković je navela da je suradnja dviju stranaka zapravo logičan slijed događaja nakon što su tijekom brojnih razgovora uvidjeli komplementarnost svojih programa, dodajući da je ovoj koaliciji namjera da ukazujući na probleme Grada i način njihova rješavanja, motiviraju birače i povećaju izlaznost na izbore.