SDP

Kristina Đukić iz Poljana kandidatkinja je za zamjenicu Fernandu Kiriginu

Alenka Juričić Bukarica

Foto Luigi Opatija

Foto Luigi Opatija

Riječ je o nestranačkoj kandidatkinji koja će se, kako navode u opatijskom SDP-u, brinuti o provedbi projekata posvećenih razvoju opatijskog zaleđa, odnosno ujednačenju životnih uvjeta u svim dijelovima Opatije

Kristina Đukić iz Poljana  kandidatkinja je za zamjenicu Fernandu Kiriginu, SDP-ovom kandidatu za gradonačelnika Opatije. Riječ je o nestranačkoj kandidatkinji koja će se, kako navode u opatijskom SDP-u, brinuti o provedbi projekata posvećenih razvoju opatijskog zaleđa, odnosno ujednačenju životnih uvjeta u svim dijelovima Opatije.


– Odrasla sam u Poljanama, a tu i danas živim sa svojom obitelji. Opatijsko zaleđe je prekrasno i život ovdje nudi brojne pogodnosti, od zaista divnih ljudi čvršće povezanih u zajednicu nego što je to slučaj u središtu grada, do prekrasne prirode koja nam je nadohvat ruke. To su pogodnosti zbog kojih želim da moja djeca odrastaju u Poljanama i imaju sretno djetinjstvo kao što sam ga ja imala. Ali, to ne znači da mještani opatijskog zaleđa žele i trebaju biti „građani drugog reda“. To ne znači da gradska vlast smije zaboraviti da postojimo, kazala je Đukić, navodeći i kako stanovnici Poljana, Pobri, Dobreća, Veprinca ili Učke isto tako plaćaju poreze i komunalne naknade, ali kada se proračunska sredstva dijele, „dobivaju samo mrvice“. Navela je kako za mnogo toga što je potrebno mještanima gornjeg opatijskog kraja ne treba puno, već tek malo dobre volje od osoba na vlasti.


Đukić je dosadašnju karijeru nakon završenog Ekonomskog fakulteta gradila u bankarstvu. Navodi i kako se uključila i u društveni rad u svome mjestu, organizirajući dječje priredbe i događanja poput dolaska Djeda Mraza.


Predstavljajući svoju zamjenicu, Kirigin je, pak, istaknuo kako o tome koliko važno mjesto zauzima zaleđe, pokazuje i činjenica da će zamjenica gradonačelnika, kao jedna od čelnih operativaca, razvoj „gornjeg kraja“ imati kao svoju temeljnu zadaću.


– Jedna od ključnih tema za gornji kraj su ceste, stoga će među prvim projektima biti uređenje takozvane tunelske ceste i spoja prema Dobreću. Mještane ćemo uključiti u kreiranje voznih redova autobusa koji će biti prilagođeni upravo njima i njihovoj djeci, a izgradnjom javnih prostora poput trgova, sportskih terena i drugih okupljališta pružit ćemo mjesto za okupljanje lokalne zajednice, najavio je Kirigin.