Manifestacija

Krenuo matuljski adventski program, “Božićna štorija” trajat će sve do 7. siječnja

Marina KiriginMATULJI – Matuljska adventska manifestacija »Božićna štorija« počela je u nedjelju koncertom Mješovitog pjevačkog zbora Štorija iz Rukavca i klape Skalin pod nazivom »Dobri Božići, dobri blagdani« u crkvi Krista Kralja u Matuljima. Istoga dana je upaljena božićna rasvjeta na području Općine Matulji.


Sljedeće nedjelje 5. prosinca KUD Učka Matulji zajedno s Puhačkim orkestrom Lovran održat će koncert »Božićna harmonija« u Školskoj sportskoj dvorani u Matuljima s početkom u 19 sati. Program se nastavlja u nedjelju 12. prosinca u Školskoj sportskoj dvorani gdje će se s početkom u 17.30 sati održati predstava za djecu »Božićna priča« u produkciji Scene Gorica.


Priprema orehnjače


Udruga umirovljenika i starijih osoba Općine Matulji u subotu 18. prosinca u Školskoj sportskoj dvorani organizira tradicionalno natjecanje u pripremi orehnjače uz bogate nagrade, a prijaviti se mogu svi zainteresirani. Nakon natjecanja predstavit će se polaznici plesne radionice standardnih plesova Udruge umirovljenika koji iz godine u godinu sve profesionalnije vladaju plesnim podijem. U crkvi sv. Luke u Rukavcu koncert će održati Mješoviti pjevački zbor Štorija i klapa Skalin u nedjelju 19. prosinca s početkom u 19 sati. Na Badnjak od 9 do 13 sati Trio Bajs svirat će ispred ugostiteljskih objekata u centru Matulja. Tijekom događanja 5. i 12. prosinca bit će postavljen Photo point. Svi zainteresirani imat će mogućnost besplatnog fotografiranja i izrade jedne besplatne fotografije koju će dobiti na licu mjesta. Fotografije će izraditi Damirov fotokutak – Foto Kantunić. Udruga Foliot održat će šest adventskih radionica za djecu i roditelje i to 4., 11., 18., 28., 29. i 30. prosinca. Broj polaznika je ograničen, te je stoga potrebna prijava na e-mail udruge. Detalji o radionicama bit će objavljeni na mrežnim stranicama Udruge Foliot.


Izložbeni program
U Galerijici Općine Matulji pripremljen je bogat izložbeni program. Prva po redu je izložba radova korisnika Centra za rehabilitaciju Rijeka pod nazivom »Isti smo u različitosti«. Izložba će biti otvorena od 1. do 5. prosinca. U razdoblju od 6. do 10. prosinca održat će se izložba dječjih radova polaznika kreativne radionice Udruge Foliot »A zašto ne bi…«. Likovna udruga i Udruga umirovljenika i starijih osoba Općine Matulji održat će izložbu »Ususret Božiću« od 13. do 24. prosinca. Za kraj, u Galerijici će gostovati Udruga Interinova od 27. prosinca do 7. siječnja s izložbom »Mars i voda«.


– Iako i nadalje živimo s problemima koje nam je donio virus COVID-19, Općina Matulji u suradnji s vrijednim udrugama s našeg područja pripremila je program događanja u vrijeme adventa kako bi u okviru mogućnosti, odnosno mjera propisanih odlukama Stožera civilne zaštite, ipak pridonijeli blagdanskom ugođaju – poručili su iz Općine Matulji i naveli da je ulaz na koncerte, predstavu i izložbe besplatan, uz obavezno predočenje EU digitalne COVID- potvrde. Osobe mlađe od 16 godina ne moraju imati potvrdu.