Grad Opatija

Alessandra Selak predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Opatije

Aleksandra Kućel Ilić

Članice opatijskog Povjerenstva za ravnopravnost spolova

Članice opatijskog Povjerenstva za ravnopravnost spolova

Članice i članovi su Jadranka Pohlmann, Ena Knežević Tončinić, Marina Vujičić i Sven PobarKonstituirano je Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Grada Opatije, te je za predsjednicu izabrana Alessandra Selak, dok su njegove članice i članovi Jadranka Pohlmann, Ena Knežević Tončinić, Marina Vujičić i Sven Pobar, objavljeno je na mrežnim stranicama Grada Opatije.


– Zahvaljujem članovima Povjerenstva na ukazanom povjerenju, drago mi je da sam ponovo izabrana na tu dužnost.


Ujedno sam i članica Županijskog povjerenstva za ravnopravnost spolova, te mogu najaviti održavanje redovnih sjednica na kojima ćemo razmatrati mnoga relevantna pitanja, jer je tema ravnopravnosti spolova neprestano aktualna.
Stanje u PGŽ-u po pitanju ravnopravnosti spolova je relativno dobro, no to još uvijek nije zadovoljavajuće, te i dalje moramo raditi na jačanju svijesti naših sugrađana i zahtijevati od institucija da pravovremeno reagiraju na uočena kršenja prava.


Nažalost, i uvjeti pandemije, s kojima se već gotovo dvije godine suočavamo, su dodatno pogoršali situaciju po pitanju ravnopravnosti spolova – kazala je predsjednica Alessandra Selak.