Predstava na čakavskom

Komedija “Sex i grad va sele Gornji i Dolnji Rukavac” oduševila publiku na ispunjenom Kinkeloven tarace

Marina Kirigin

Predstava je imala humanitarni karakter jer se novac sakupljao za sumještane Drageca i SnježanuRUKAVAC – Na do posljednjeg mjesta ispunjenom Kinkeloven tarace posjetitelji su uživali u komediji na čakavskom rukavačke Udruge Domoljub 1909 koja nosi naziv »Sex i grad va sele Gornji i Dolnji Rukavac«. Članovi njezinog Miješanog pjevačkog zbora Štorija i dramske sekcije Lisinski vetar zadovoljili su ukuse prisutnih i nasmijali ih do suza.


Ponovo su na pozornici briljirale amaterske glumice Danijela Lipić, Barbara Sokačić Dukić, Sali Slavić Stupac, Marijana Kalčić i mlada Lina Grlaš. Predstava Udruge Domoljub 1909 bila je dio programa Matuljskih ljetnih večeri, koji se tako iz matuljskog Amfiteatra u vrijeme proslave blagdana svetog Petra, zaštitnika Rukavca, preselio i u taj dio općine. Bila je to točka na »i« rukavačke Petrove koja je ove godine odisala kao nekad, a što je još važnije imala humanitarni karakter jer se novac sakupljao za sumještane Drageca i Snježanu.


Paralelno s predstavom, na igralištu rukavačke škole igralo se finale malonogometnog turnira Petrova 2022. nakon kojeg je uslijedila još jedna fešta. Najbolja ekipa ovogodišnjeg izdanja turnira, na kojem se okupilo 14 ekipa, bila je Quarnero plus iz Lovrana koja je u finalu pobijedila Brežane iz MNK-a Vršić s 3:0. Treće mjesto osvojio je Kastav pub. Za najboljeg igrača proglašen je Mateo Frolja, najbolji vratar je Antonio Kranajc, a najbolji strijelac Patrik Vidmar.
 


 


Marina Kirigin


 


MEDIA
MP
Download All