Summer Sensual Days

Jedinstveni turistički događaj. U Opatiju opet stižu zaljubljenici u senzualne plesove

Aleksandra Kućel Ilić



OPATIJA – Festival senzualnih plesova i kraljevskog ugođaja peti će put osvojiti Opatiju tijekom manifestacije Summer Sensual Days od 1. do 4. lipnja. Više od šest stotina zaljubljenika u senzualne plesove iz više od četrdeset zemalja, dvadeset plesnih instruktora, nekoliko profesionalnih plesnih grupa iz cijele Europe i devet internacionalnih DJ-eva okupit će se na petom međunarodnom festivalu bachate i kizombe u Opatiji.


Bogat dnevni sadržaj prepun plesnih radionica pod vodstvom najkvalitetnijih svjetskih instruktora i cjelonoćni plesni partiji na nekoliko plesnih podija u Centru »Gervais«, šou-nastupi i plesni punktovi na nekoliko lokacija samo su neki od sadržaja koji će ove godine u Opatiju privući rekordan broj plesnih entuzijasta iz cijelog svijeta. Riječ je o jedinstvenom turističkom proizvodu, to jest pioniru takve vrste turizma u Hrvatskoj koji uz potporu Turističke zajednice grada Opatije, Grada Opatije i Festivala Opatija nudi aktivni plesni odmor.


– Ovogodišnji festival u znaku je dama i gospode, popularno zvan »Ladies and gents event«, te je jedini na svijetu koji posebnu pažnju pridaje plesnom bontonu koji se u festivalski program uklapa u obliku posebnih radionica namijenjenih damama i gospodi, kao i kroz tematski parti. Sam program udovoljit će svim plesnim apetitima. Svečani početak zakazan je za četvrtak, 1. lipnja navečer, u »Gervaisu«, gdje će prvi polaznici ugrijati plesne podije. Na posebnu radost svih plesača velika novost ove godine su dnevni Lungomare Beach Partyji, koji će se u petak i subotu održati u Beach Baru Colosseum u sklopu hotela Savoy, gdje će se plesači moći opušteno družiti i zaplesati tik do mora, i to na dva plesna podija. Dnevne plesne radionice u »Gervaisu« od petka do nedjelje namijenjene su plesačima s određenim plesnim predznanjem koje će nadograditi novim tehnikama. Večernjem kasnonoćnom programu u Centru »Gervais«, od četvrtka do nedjelje, sve do zore, polaznici se posebno raduju zbog raznih plesnih animacija, posebnih dress codeova i iznenađenja koja za njih pripremaju organizatori. Atmosferu najsvečanije festivalske večeri, u subotu, dodatno će ugrijati spektakularni šou-nastupi plesnih profesionalaca u raskošnom teatru »Gervaisa«. Romantičan pečat daje posebni nedjeljni, kasnopopodnevni Summer Wonderland Party na Trsatskoj gradini – najavili su organizatori iz Salsa Adria Produkcije i PK Los Mamberos.




Objasnili su da Festival Summer Sensual Days pod službenim motom »Royal feel event with a soul« dijeli, njeguje i promovira gospodsku notu destinacije u kojoj se i održava. Radi se o proširenju postojećeg, istoimenog programa koji se već jedanaestu godinu zaredom odvija u Rovinju, tjedan dana prije velikog salsa festivala Croatian Summer Salsa Festival u istoj organizaciji.