y Vanish

Jahta od 100 milijuna eura snimljena ispred hotela Navis na Preluci

Aleksandra Kućel Ilić

Jahta My Vanish ispred Preluka

Jahta My Vanish ispred Preluka

Njezin je vlasnik američki poduzetnik, milijarder Larry Van Tuyl, porinuta je 2016. godine, a plovi pod zastavom Kajmanskih otokaLuksuzna plovila, na zadovoljstvo kvarnerskih domaćina, sve se češće mogu vidjeti diljem Opatijske rivijere.


Blizu prelučkog hotela Navis tako se »okom kamere« mogla uhvatiti elegantna jahta »My Vanish«, dugačka 72 metra i vrijedna više od 100 milijuna eura.


Njezin je vlasnik američki poduzetnik, milijarder Larry Van Tuyl, porinuta je 2016. godine, plovi pod zastavom Kajmanskih otoka, a uz ostale sadržaje poput kina na otvorenom, teretane, saune i salona za masažu ima i dvije platforme za slijetanje helikoptera…
Kad se gosti zažele sadržaja »iz vanjskog svijeta«, do obale »potegnu« uz pomoć najbržeg rješenja – helikoptera, a na isti se način kasnije i vrate na jahtu.


Ploveći luksuz je i tijekom proteklih srpanjskih dana bio itekako zapažen na Kvarneru te se na području Mošćeničke Drage zaustavila mega jahta »Nirvana«, skladna ljepotica koja je mnogima zapela za oko.


Ova jahta od čak 88 i pol metara koju je 2012. godine izgradila južnoafrička kompanija Oceanco, a dizajnirao Australac Sam Sorgiovanni, ubraja se među najluksuznije na svijetu.


»Nirvana«, za čiju su se kupovinu na aukciji svojevremeno nadmetali milijarderi, prema raspoloživim podacima na internetu u vlasništvu je iznimno bogatog ruskog poduzetnika, industrijalca Vladimira Potanina.