Glazbeno-scenska poslastica

IVICA I MARICA Opera-bajka za sve generacije izvedena na Ljetnoj pozornici

Aleksandra Kućel Ilić

Snimio Mateo LEVAK

Snimio Mateo LEVAK

Redateljica Petra Radin, ovdašnjoj publici poznata iz mnogobrojnih predstava za djecu koje nasmijavaju i odrasle, za ovu je priliku okupila prvorazredni tim kreativaca - vrhunske soliste predvodila je operna diva, mezzosopranistica Martina Tomčić u ulozi Vještice, bio je tu i Zbor Zvjezdice; Zagrebačkom filharmonijom dirigirao je maestro Dawid Runtz, a koreografiju je osmislio Igor Barberić



 


OPATIJA  Opera-bajka “Ivica i Marica”, glazbeno-scenska poslastica iz Minimini ciklusa Zagrebačke filharmonije za sve generacije, prvi puta uživo pred publikom, upriličena je danas na opatijskoj Ljetnoj pozornici. Posjetitelji su imali priliku pogledati originalnu produkciju “Ivice i Marice” prema slavnom predlošku braće Grimm, u verziji njemačkoga opernog majstora Engelberta Humperdincka. Redateljica Petra Radin, ovdašnjoj publici poznata iz mnogobrojnih predstava za djecu koje nasmijavaju i odrasle, za ovu je priliku okupila prvorazredni tim kreativaca – vrhunske soliste predvodila je operna diva, mezzosopranistica Martina Tomčić u ulozi Vještice, bio je tu i Zbor Zvjezdice; Zagrebačkom filharmonijom dirigirao je maestro Dawid Runtz, a koreografiju je osmislio Igor Barberić.


Ova verzija “Ivice i Marice” postavljena na scenu jednog od najljepših teatara na otvorenome na Mediteranu, bliska je i aktualna – strašna Vještica djeci otima glazbu i glasove i tako priziva teško razdoblje koje su u protekloj godini proživjeli mnogi umjetnici i kulturnjaci.

Foto galerija: Opera-bajka 'Ivica i Marica' na Ljetnoj pozornici u Opatiji Foto: Mateo Levak





Međutim, ljudski duh i nepresušna kreativnost i umjetnost nikada ne mogu utihnuti upravo zahvaljujući djeci, Ivici i Marici. Bajkovita noć u Opatiji, uz nastup zvijezda pod vedrim, zvjezdanim nebom, nastavila je programe nedavno otvorenog “Ljeta na Ljetnoj”, te pozvala publiku da u nekoj od idućih večeri, u potrazi za kvalitetno provedenim slobodnim vremenom ne zaboravi na sadržaje koji će se nuditi na Ljetnoj pozornici.