Predstavljanje

Iva Letina kandidatkinja HDZ-a za načelnicu Općine Matulji

Marina KiriginMATULJI – Iva Letina kandidatkinja je HDZ-a za načelnicu Matulja. U matuljskom Amfiteatru predstavila je sebe i svog zamjenika Igora Baraka u izbornoj utrci za izvršnu vlast u Matuljima, a podršku im je došao dati i Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice. Letina, zaposlena magistrica ekonomije, majka dvoje djece, na čelnu poziciju predsjednice Općinske organizacije HDZ-a Matulji izabrana je pred dvije godine.


– Ova kandidatura za mene nije izazov, ona je obaveza i odgovornost prema kraju, ljudima i mom timu. Matulji su općina ogromnog potencijala koji moramo iskoristiti. Godinama stojimo na istome mjestu, zarobljeni smo u nekim vremenima i nikako da napravimo iskorak. Smatram da su dobri projekti budućnost naše općine. Pritom ne mislim da je to asfaltiranje ceste i krpanje rupa – to je obaveza prema mještanima. Dobar projekt je onaj koji je ciljan, izvediv i održiv i iza kojeg stoje dobri investitori. Zato smatram da bi razvoj radnih zona trebao biti ključ našeg gospodarstva – rekla je Letina na svom predstavljanju, navodeći da je njihova želja privući mlade u Matulje sadržajima, poticajima i programima, »oživiti« centar i zaleđe općine. U zimskim mjesecima ponuditi Advent i klizalište u Amfiteatru, a Zvončarsku smotru izvući izvan lokalnih okvira.


– Naš program »Oživimo Matulje zajedno!« temelji se na želji da Matulje napravimo modernim, urbanim središtem, mjestom u kojem će biti ugodno živjeti i raditi. Naša poruka je da je krajnje vrijeme da se otvorimo novim investicijama – zaključila je Letina, a Barak dodao da Općina mora biti suport građanima, a ne da građani u Općinu ulaze s grčem u želucu.