Promotori rivijere

Idealno za hedoniste: Hotel Ikador postao član Möet&Chandon Privilege Cluba

Aleksandra Kućel Ilić

Ikadorov restoran Nobilion može se pohvaliti selekcijom vrlo rijetkih primjeraka iz Moët&Chandon Grand Vintage kolekcija. Potražnja za sezonu je visoka te je vrhunac sezone gotovo popunjenIKA – Ikador Luxury Boutique Hotel&Spa u Iki od ovog se ljeta može pohvaliti još jednim u nizu ekskluzivnih partnerstava, ovog puta s čuvenom francuskom šampanjskom kućom Moët&Chandon.


– Suradnja s grupacijom Moët Hennessy i jednom od najpoznatijih šampanjskih kuća Moët&Chandon, prirodni je nastavak Ikadorovog koncepta kojim kreira jedinstvene doživljaje za svoje goste i posjetitelje. Postati članom Moët&Chandon Privilege Cluba pošlo je za rukom tek nekolicini lokacija u svijetu, što dodatno govori o strogom procesu selekcije i vrhunskim standardima kvalitete koje su hotel Ikador i njegov restoran Nobilion uspjeli zadovoljiti.


Čuveni podrumi


Filozofija Moët&Chandon Privilege Cluba nastala je duboko pod ulicama francuskog Épernaya, među čuvenim 28 kilometara dugim krednim podrumima. Mjesto je to gdje generacije glavnih podrumara (chef de Cave) strogo čuvaju ključeve privatnih galerija u kojima počivaju najrjeđe i najcjenjenije kolekcije Grand Vintage šampanjaca. Od rijetkih, nikad prije objavljenih berbi, do magnuma i jeroboama, ova ekskluzivna selekcija dostupna je samo šačici najpoznatijih svjetskih restorana te sada, prvi put i hrvatskoj publici. Ikadorov restoran Nobilion može se tako pohvaliti selekcijom vrlo rijetkih primjeraka iz Moët&Chandon Grand Vintage kolekcija, otvarajući tako vrata jednoj sasvim novoj razini gastro-enološkog iskustva. Uz Moët&Chandon, posjetitelji Nobiliona također mogu uživati i u drugim raritetima ove poznate grupacije, poput onih iz šampanjskih kuća Dom Perignon i Krug, kao i u ekskluzivnim primjercima Hennessy cognaca.
Umjetnost Moët&Chandona seže u davnu 1743. godinu, kada francuski vinar iz Épernaya Claude Moët osniva tvrtku Moët et Cie te u vrlo kratkom roku stječe vjerne poklonike među tadašnjom društvenom i političkom elitom. Godine 1833. kuća mijenja ime u Moët&Chandon, a 1987. godine pridružuje se najvećoj luxury grupaciji na svijetu, LVMH Louis Vuitton Moët Hennessy – priopćili su iz Ikadora, luksuznog hotela koji je, zbog poznatih okolnosti, baš kao i mnogi drugi hotelijeri, planirano otvorenje hotela iz travnja ove godine morao odgoditi za kraj svibnja.


Pojačana promocija


Ipak, ulazak u glavnu sezonu dočekali su s optimizmom. Gosti, naime, ocijenili su u ovom opatijskom hotelu, traže privatnost koju su u kombinaciji s vrhunskom uslugom spremni platiti.


– Unatoč prestanku potražnje i zatvaranju granica, to smo vrijeme iskoristili za pojačanu promociju hotela i naše destinacije te smo se posvetili učvršćivanju odnosa s partnerima i putničkim agencijama jer smo bili uvjereni u pozitivan ishod. Sve to je urodilo plodom, tako da možemo reći da smo trenutačno jako zadovoljni našom popunjenošću, a čemu svjedoči i činjenica da smo već prvi vikend otvorenja bili popunjeni, ali i da je potražnja za sezonu vrlo visoka te da nam je vrhunac sezone gotovo popunjen. Upravo se u ovakvim trenucima kada gosti traže visoku razinu privatnosti i vrhunsku razinu usluge, ponuda ovakvog tipa smještaja pokazala kao naša najveća prednost – objasnila je Žaklina Trbović, članica Uprave za marketing i korporativne komunikacije u Zubak Grupi.


Dodala je još i da je Ikador Luxury Boutique Hotel&Spa svoja vrata otvorio u proljeće 2019. godine te se već tada mogao pohvaliti članstvom u renomiranoj hotelskoj asocijaciji Leading Hotels of the World, ali i nizom pomno odabranih, svjetski poznatih partnera kojim uspješno promiču ne samo Opatijsku rivijeru, već i cijelu Hrvatsku kao destinaciju luksuza i vrhunskog hedonizma.