Burna završnica

I HDZ podnosi kaznenu prijavu zbog spornih letaka

Aleksandra Kućel IlićOPATIJA – Kao kandidat za gradonačelnika Opatije najoštrije osuđujem neciviliziran, neprimjeren i primitivan čin autora spornog klevetničkog letka u kojem se spominje HDZ.


Opatija je multikulturalan grad i sigurno da dijelim mišljenje svih građana Opatije koji to ne podržavaju. Shodno tome će i HDZ pokrenuti kaznenu prijavu, jer nitko nema pravo zloupotrebljavati ime stranke za svoju prljavu kampanju – rekao je na konferenciji za novinare kandidat HDZ-a za gradonačelnika Opatije Marko Ćorić.


Marina Hrebak, predsjednica HSLS-a u Opatiji također je osudila »slučaj poštanski sandučić« koji je odjeknuo u finalu predizborne kampanje.
– Oštro osuđujem distribuciju klevetničkih letaka, u kojima se spominje naš koalicijski partner HDZ. Ako si političar, bori se argumentirano, dostojanstveno i javno i budi primjer, jer si javna ličnost. Raznositi sporne letke po sandučićićima je kazneno djelo i vjerujem da će opatijska policija odraditi svoj posao, a državne institucije sankcionirati počinitelje – zaključila je Hrebak.