SIMBOLIČNO KUPANJE

Hrabri Kukali “isprobali” Dunav

Marina Kirigin

Opatijski kukali u Dunavu

Opatijski kukali u Dunavu

 Deset članova opatijske udruge zaplivalo vukovarskom rijekomDruštvo Opatijski kukali je na osebujan način obilježilo 30. godišnjicu bitke i stradanja grada heroja, Vukovara, kupanjem u rijeci Dunav.


Deset hrabrih članova ove opatijske udruge uputilo se na ovaj dalek put, s idejom da promiču zdravlje, podršku građanima Vukovara u borbi protiv pandemije korone i donesu atmosferu i duh najljepšeg Adventa uz more.

Šest stupnjeva Celzijevih izmjerenih u rijeci nisu predstavljali nikakav problem ovoj družini poznatoj već diljem Hrvatske po cjelogodišnjem kupanju.


Bila je to i prilika za puštanje vijenca u Dunav uime Grada Opatije i njihove udruge, a u počast svim stradalima tijekom bitke za Vukovar.Opatijski kukali su iskoristili priliku da turistički promoviraju svoj kraj pun prirodnih znamenitosti, bogate povijesti, kulture, gastronomije, enologije i gostoljubivih ljudi.


Podsjetili su da je Opatija bila prognanički dom brojnim Vukovarcima tijekom okupacije grada.


Opatijski kukali put u Vukovar su iskoristili i za posjete brojnim znamenitostima grada, uz stručno vodstvo njihovih domaćina.Ovaj projekt je organiziran zajedno s Gradom Opatijom, Udrugama dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Opatija i Vukovar i Moto nautičkog kuba Sv. Bono Vukovar, a pomogli su ga turističke zajednice Grada Opatije i Vukovara, Iločki podrumi, Craft pivovara Vukovar i Tomislav Šepić.


Simboličnom kupanju u Dunavu, kojim je odana počast stradalima u Domovinskom ratu na 30. godišnjicu, pridružila su se i tri vukovarska kupača, a vijenac u Dunav uime branitelja pustili su Roberto Žigulić i Alfredo Rabak.