Lokalni izbori

HDZ-ov kandidat za Opatiju Marko Ćorić predstavio zamjenicu Dinu Šverko

Aleksandra Kućel IlićOPATIJA – Marko Ćorić, kandidat HDZ-a za mjesto gradonačelnika Opatije na predstojećim izborima, prezentirao je jučer u Villi Antonio u Opatiji najvažnije dijelove programa što će ga ponuditi biračima, a objavio je i da će mu zamjenica biti Dina Šverko. Kako je naveo na skupu što je održan u skladu s epidemiološkim mjerama, želja mu je i namjera pri gradskoj upravi osnovati Ured za mlade i poduzetništvo. Također, ukoliko dobije povjerenje birača, utoliko planira izdvojiti veće novčane iznose te pružiti veću brigu za osobe s posebnim potrebama i za socijalno ugrožene skupine u gradu.


– U planu su i veći novčani iznosi za naše umirovljenike, starije i nemoćne, zatim veća proračunska sredstva za predškolski i školski program te veća izdvajanja za javne potrebe u sportu i kulturi. Prostorni ćemo plan raditi po mjeri naših građana i njihovih potreba, a zalagat ćemo se za uređenje Gradskog trga Slatina s uređenjem plaže Slatina i Pančere, izgradnju novog Doma zdravlja i Vatrogasnog doma Opatija, izgradnju POS-ovih stanova u Opatiji, izgradnju garaže Črnikovica s rekonstrukcijom Supilove ulice u Voloskom, proširenje luke Opatija i izgradnju nautičke luke u Iki – naveo je dijelove izbornog programa Ćorić.


Još je dosta toga utkano u smjernice kojih se HDZ-ovci planiraju pridržavati pa tako na lokaciji Triestine u Ičićima žele smjestiti nacionalni sportski kampus s aquaparkom, na Kuku poslovni centar, u Voloskom novi Dom umirovljenika te u samom središtu grada pokrenuti izgradnju poslovno-garažnog centra na Tržnici i garaže Gorovo.
Na red bi također trebali doći i rekonstrukcija i obnova nogometnog igrališta, proširenje, odnosno nadogradnja kata na osnovnoj školi, natkrivanje opatijskog boćališta, a iza opatijskog groblja izgradilo bi se novo parkiralište.


– Želimo bolji komunalni standard za naše građane u višim zonama Veprinca, Poljana, Opriča, Dobreća, Ike, Ičića i Pobri te u suradnji s ostalim jedinicama lokalne samouprave Liburnije odrediti lokaciju i izgraditi reciklažno dvorište i kompostanu – najavio je Ćorić, koji će se zalagati i za kvalitetnije zbrinjavanje otpada s nižom fiksnom cijenom, kao i za sanaciju šahtova na Novoj cesti te nastavak i dovršenje započetih projekata.