Lokalni izbori

HDZ-ov kandidat Ćorić: ‘Želim Opatiju učiniti još boljim mjestom za život’

Aleksandra Kućel Ilić

Želim da moj gradonačelnički posao bude isključivo u interesu naših građana i našega grada i vjerujem da skupa s našim građanima to mogu učiniti – rekao je Marko ĆorićOPATIJA – U ime velike potpore članova gradske organizacije HDZ-a Opatije, objavljujem kandidaturu za gradonačelnika grada Opatije, na čemu im zahvaljujem i za mene je to velika čast, ali i odgovornost – rekao je jučer na opatijskoj Slatini Marko Ćorić, kandidat HDZ-a za gradonačelnika Opatije, naglasivši da ima podršku velikog broja sugrađana. Ulazi u borbu za vodstvo grada Opatije po drugi put te je inače poznat i kao vijećnik s najdužim stažom u Gradskom vijeću Opatije.


– U ovu političku utrku s mojim bogatim političkim iskustvom ulazim čistog srca i iskrenih namjera te želim biti gradonačelnik svih građana, želim da našu Opatiju učinim još boljim mjestom za život, da grad bude po mjeri svakog čovjeka, želim da moj gradonačelnički posao bude isključivo u interesu naših građana i našega grada i vjerujem da skupa s našim građanima to mogu učiniti. Želim da ovaj grad živi 12 mjeseci, pri čemu nam klasični turizam ne smije biti jedini vid turizma, a da pri tome zanemarujemo nautički, kongresni, zdravstveni, izletnički, sportski, kulturni, gastronomski, i ako sve to sinergijski povežemo, živjet ćemo u jednoj još ljepšoj Opatiji. Uza sve, rekao bih tekuće potrebe u gradu i brigu za svakog čovjeka, ako budem izabran za gradonačelnika zalagat ću se za konačno uređenje trga na Slatini i ove plaže gdje se danas nalazimo, skupa s Pančerom. Osim trga Slatine, prioritet će mi biti izgradnja doma zdravlja, vatrogasnog doma i izgradnja POS-ovih stanova za mlade obitelji i ostale, ali pri tome neću zaboraviti naše predivno zaleđe, naš Veprinac, Poljane, Dobreć, Oprič i Pobri, naše Volosko, Iku, Ičiće. Pored ovih projekata koje sam naveo, ono što smatram jako važnim je konačno donošenje Prostornog plana i UPU-a Opatije – rekao je Ćorić.


Dodao je još i da će ime kandidatkinje za njegovu zamjenicu objaviti uskoro. Smatra da je u Opatiji došlo vrijeme za iskorak te da ga zajedno s timom ljudi koji ga podržavaju može i ostvariti.