Predstavljen centar za inovacije u turizmu

Glavni cilj Hubbazije je snažniji razvoj poduzetništva

Aleksandra Kućel Ilić

Tomislav Lesinger / Foto A. KUĆEL-ILIĆ

Tomislav Lesinger / Foto A. KUĆEL-ILIĆ

Ukupni prihvatljivi izdaci projekta iznose 2.242.385,25 kuna. Opatiji su dodijeljena bespovratna sredstva u iznosu od 1.874.634,07 kn što predstavlja 83,6% prihvatljivih troškova, a preostala sredstva osigurana su proračunomOPATIJA  Ispred Ville Antonio, lokacije budućeg poduzetničkog inkubatora Hubbazia, centra za inovacije u turizmu, čije je preuređenje ušlo u završnicu, predstavljen je ovaj projekt za koji su Gradu Opatiji odobrena bespovratna sredstva kroz Europski fond za regionalni razvoj unutar Operativnog programa »Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.«, odnosno kroz natječaj Sustav start-up inkubatora na području Urbane aglomeracije Rijeka.


Ukupni prihvatljivi izdaci projekta iznose 2.242.385,25 kuna. Opatiji su dodijeljena bespovratna sredstva u iznosu od 1.874.634,07 kn što predstavlja 83,6% prihvatljivih troškova, a preostala sredstva osigurana su proračunom.


– Ponovo pokazujemo da smo se opredijelili za razvoj grada kroz korištenje sredstava europskih fondova, a projektu koji danas predstavljamo, Centru za inovacije u turizmu, sasvim je logično mjesto u Opatiji jer je razvoj hrvatskog turizma upravo povijesno vezan uz naš grad – kazao je gradonačelnik Ivo Dujmić.
Voditelj projekta je diplomirani ekonomist, Opatijac Tomislav Lesinger koji ima dugogodišnje radno iskustvo u turizmu.


– Glavni cilj projekta je osnažiti razvoj poduzetništva koji će dodatno jačati kompetencije i vještine poduzetnika putem raznih edukacija i radionica. Cilj je, ujedno, povezati sve poduzetnike, tvrtke, hotelske kuće, sveučilišta, studente i sve one koji osjećaju da mogu pridonijeti promjeni i razvoju poduzetničke kulture – kazao je Lesinger. Najavio je i da će prve radionice početi u srpnju ove godine te pozvao sve zainteresirane s dobrom idejom da mu se već sada jave na mail adresu [email protected]