Opatija

Gimnazija Eugena Kumičića slavi 60. rođendan “RetroGek” tjednom

Aleksandra Kućel Ilić

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin

Prema riječima ravnatelja Barbarića, niz svečanosti će se zaokružiti u petak, 1. prosinca u 18 sati u Centru Gervais uz prigodnu slavljeničku proslavuGimnazija Eugena Kumičića slavi 60. rođendan i pripremila je svečan i raznolik program, “RetroGek” tjedan kojega su u prostorijama ove škole prezentirali ravnatelj Boris Barbarić, županijska pročelnica za školstvo Edita Stilin i glavna urednica specijalnog izdanja školskog časopisa “RetroGenije”, učenica Eni Ramić.


Proslava prvih 60 godina GEK-a je započela uz sportski susret za srednjoškolce u Sportskoj dvorani Marino Cvetković, a nastavit će se u srijedu uz okrugli stol i sutra ispred gradske tržnice u 10 sati gdje će biti ne samo humanitarna akcija, već i izložba o GEK-u postavljena u autobusu Autotroleja – svima dobro poznatoj liniji 32.


Slavljenička proslava


Prema riječima ravnatelja Barbarića, niz svečanosti će se zaokružiti u petak, 1. prosinca u 18 sati u Centru Gervais uz prigodnu slavljeničku proslavu.

Poznata opatijska škola na Gorovu, prostorije dijeli s još jednom poznatom školom, Hotelijersko-turističkom, te se uz pomoć PGŽ upravo dovršava obnova fasade i ova lijepa zgrada ispred koje je i vrlo lijep park, sada izgleda reprezentativno.


– Svi smo se u školi združili oko lijepe priče pod nazivom “RetroGek”, a koja uključuje i sportske susrete svih opatijskih srednjoškolaca, kao i susret bivših i sadašnjih gimnazijalaca i jednu neobičnu izložbu.


U suradnji s Autotrolejom i Županijskim cestama, dobili smo dozvolu da se ispred tržnice u Opatiji parkira autobus “32” u kojemu će biti postavljena izložba o opatijskoj Gimnaziji koju će svi koji to žele moći pogledati, a paralelno će se odvijati i humanitarna akcija u kojoj će gimnazijalci ponuditi kvalitetne odjevne predmete koji im više ne trebaju i dobivanim donacijama pomoći Dom za nezbrinutu djecu Ivana Brlić Mažuranić u Lovranu. RetroGek priča će se zaokružiti u petak u Gervaisu – najavio je ravnatelj Barbarić.RetroGenije na 24 stranice


Edita Stilin je čestitala opatijskoj školi jubilarnu obljetnicu, te istaknula da se radi o jednoj od četiri čiste gimnazije na području PGŽ-a, odnosno jednoj od 30 srednjih škola kojima je PGŽ osnivač, te sudjeluje u opremanju i renoviranju, a u ovom trenutku u obnovi fasade.– Zajedno smo u svemu što radimo i pratimo školu uz ostalo i u različitim programima s kojima se ova škola doista može pohvaliti. Uspjeha je puno, te se ova škola može pohvaliti prvim mjestom na europskom regionalnom natjecanju iz engleskog jezika i četvrtim mjestom na svijetu, te čestitam ravnatelju, svim djelatnicima i učenicima koji u ovoj srednjoj školi stvaraju jednu posebnu, ugodnu atmosferu – istaknula je Stilin.Učenica GEK-a Eni Ramić koja je glavna urednica specijalnog izadnja školskog lista “RetroGenije”, predstavila je ovu rođendansku “retro-publikaciju” na 24 stranice.


– U RetroGeniju imate priliku pročitati ponešto o prošlosti škole, o njezine tgri faze razvoja, kao i o reformama školstva