Dvojezična brošura

Gdje dobro jesti? Predstavljeno novo izdanje “Vodiča restoranima i konobama Opatije”

Aleksandra Kućel Ilić



OPATIJA – Lokalna kuhinja predstavlja važnu odrednicu kulturnog identiteta Opatije te je upravo gastronomija postala jednim od ključnih turističkih proizvoda ovog područja. Uz dašak atraktivnog ambijenta s pogledom na morske valove, gastronomija u Opatiji doista postaje umjetnost. Kako bi objedinila bogatu gastronomsku ponudu svoga grada, Turistička zajednica grada Opatije izradila je novi »Vodič restoranima i konobama Opatije« koji je dostupan u Turističkom informativnom centru Opatija.


Dvojezična brošura obuhvaća restorane, konobe, kavane, slastičarnice i objekte brze prehrane koji su predstavljeni atraktivnim fotografijama te svim korisnim informacijama poput specijaliteta kuće, nagrada i priznanja, radnog vremena i slično. U vodiču su predstavljene i autohtone namirnice – kvarnerski škamp, maruni i šparuge te gastromanifestacije poput Festivala čokolade, koji je tijekom godina postao važan motiv dolaska gostiju u Opatiju u razdoblju posezone.


– Opatija se nalazi u samom vrhu hrvatske gastronomije upravo zbog jedinstvene prednosti lokalnog podneblja na kojem se povezuju utjecaji Mediterana i kontinenta. Naš kraj odlikuje se izvrsnim chefovima koji spajaju lokalnu tradiciju i sastojke sa suvremenim kulinarskim trendovima. Vodič je dostupan i na našim web stranicama www.visitopatija.com – istaknula je direktorica Turističke zajednice grada Opatije Suzi Petričić.