Jubilarno izdanje

FOTO Festival kamelija ušao u završnicu, pogledajte ovu prekrasnu izložbu i defile

Aleksandra Kućel Ilić

Foto Mateo Levak

Foto Mateo Levak

Izložba cvijeća i proizvoda na temu kamelija može se pogledati još u subotu i nedjelju u ŠporeruPoznata manifestacija, 15. po redu, jubilarni Festival kamelija, uz večerašnju izložbu fotografija cvjetova i grmova te živih cvjetova kamelija, kao i slika na temu kamelija djece OŠ Rikard Katalinić Jeretov i Dječjeg vrtića iz Opatije, te likovnih radova Likovne udruge Matulji i Zajednice Talijana, otvorenu u Umjetničkom paviljonu Jurja Šporera, ušla je u svoju završnicu.


Foto galerija: Izložba Udruge ljubitelja kamelija Foto: Mateo Levak


U znaku kamelija


Paviljon je sve dok traje manifestacija, do nedjelje u 18 sati kada će se znati pobjednici u svim kategorijama koje očekuju i lijepe nagrade, cijeli u znaku kamelija, uz prodajne štandove članova Udruge ljubitelja kamelija s autohtonim suvenirima, slasticama, ali i sadnicama kamelija.

Uz kušanje čaja Camellia sinensis iz Veprinca, program kojega je vodio Dražen Turina Šajeta obogatili su zbor Štorija Rukavac, sopranistica Maria Baldini, te prof. Ivana Vrban iz Glazbene škole I. M.Ronjgov iz Rijeke na glasoviru, a čula se i domaća beseda.Izložba cvijeća i proizvoda na temu kamelija može se pogledati još u subotu i nedjelju u Šporeru, a Dani kamelija ove godine još su bogatiji nego tijekom proteklih sezona pune cvatnje kamelija.


Svečana Cvjetnica


U nedjelju, na Cvjetnicu će biti posebno svečano uz Dječji cvjetni korzo koji započinje u 12 sati ispred Šporera, glazbeni program u 13.30 sati, te proglašenje pobjednika izložbe u 18 sati.– Uskoro ćemo imati i promociju prve slikovnice o opatijskoj kameliji djece trećih i četvrtih razreda OŠ Volosko i Matulji, nastalu u suradnji s Novim listom, pod nazivom “Krajica z Opatije”.


Foto Mateo Levak


 


Prezentacija će biti 4. svibnja u knjižnici opatijske osnovne škole – rekla je predsjednica Udruge ljubitelja kamelija iz Opatije Mira Shalabi.Ona je utemeljitelju manifestacije Janu Berndu Urbanu uručila prigodan poklon. Održan je i defile Belle Epoque, a izložbu je proglasio otvorenom opatijski gradonačelnik Fernando Kirigin.