Od 4. do 31.12.

Evo što sve nudi Božićna štorija pul Matuj

Marina Kirigin

Na šetalištu je smještena i bajkovita kočija optočena lampicama koja će podsjetiti na davna vremena, a poslužit će kao najljepša kulisa za fotografiranjeBožićna štorija naziv je bogatog kulturno-zabavnog programa, koji će se u organizaciji Općine Matulji i u suradnji s udrugama s područja općine, odvijati od 4. do 31. prosinca u Matuljima.


– Krajem studenog u Matuljima je upaljena blagdanska rasvjeta kao nagovještaj najljepšeg razdoblja u godini. Nova božićna dekoracija ukrasila je i novu lokaciju za proslavu adventa – Šetalište Drage Gervaisa.


Na šetalištu je tako smještena i bajkovita kočija optočena lampicama koja će podsjetiti na davna vremena u kojima se ovim prijevoznim sredstvom putovalo od matuljskog štaciona.
Kočija će poslužiti i kao najljepša kulisa za fotografiranje, ali i brojne nastupe koji će se na toj lokaciji održavati tijekom prosinca, poručili su iz Općine Matulji.


Kulturno zabavni program


Kulturno zabavni program započinje 4. prosinca u školskoj dvorani s početkom u 19 sati zajedničkim Božićnim koncertom naziva “Božićna rapsodija” u izvedbi KUD-a Učka Matulji, klape Skalin i MPZ Štorija Rukavac.


Povodom Svetog Nikole (6. prosinca) za svu djecu koja polaze matuljski vrtić i njegove područne odjele, u suradnji s Gradskim kazalištem lutaka Rijeka, organizirane su dvije izvedbe predstave “Palačinka mog života” i druženje sa Svetim Nikolom.


Božićni bal Udruge umirovljenika i tradicionalno natjecanje u izradi orehnjače održat će u školskoj dvorani 11. prosinca u 19 sati, dok će se 18. prosinca u Crkvi Krista Kralja u Matuljima održati koncert muške i ženske klape Kastav s početkom u 19 sati.


U školskoj dvorani održat će se dvije priredbe i to 21. prosinca u 18,30 sati priredba učenika OŠ “Dr. Andrija Mohorovičić” Matulji naziva “Veseli Božić” te 22. prosinca u 19 sati plesna produkcija Udruge Foliot naziva “Obojena zima”.


Program na šetalištu


Na šetalištu program kreće od 18. prosinca kada nastupaju Kožne jakne u 20 sati. Dan kasnije na redu su KUD Učka i klapa Skalin u 18 sati te Trio Asi u 19 sati.


U utorak 20. prosinca nastupa KUD-a Lovor Lovran i MPZ Sempre Allegro Rijeka u 18 sati te orkestar Nike Polesa u 19 sati. U srijedu 21. prosinca nastupaju MPZ Štorija Rukavac i VS Mareta Mošćenička Draga u 18 sati te bend Kraineri u 19 sati.


Dan kasnije stiže zbor Josip Kaplan u 18 sati i Trio Asi u 19 sati, a u petak uoči Badnjaka nastupa Luštrin iz Kostrene i VS Vinika – Goriška brda u 18 sati, a program završavaju Kožne jakne u 19 sati.


Na sam Badnjak održat će se druženje s građanima uz rižoto s plodovima mora koji će pripremati Udruženje obrtnika Opatija. U glazbenom dijelu programa nastupit će Trio Bajs, a program traje od 10 do 14 sati.


Program Božićne štorije upotpunit će i Udruga Foliot koja će od 13. do 17. prosinca od 17 do 19 sati u Likovnoj poneštrici održavati kreativne radionice za najmlađe.


U Likovnoj poneštrici će se tijekom prosinca održati tri izložbe i to: izložba Likovne udruge Matulji od 5. do 12. prosinca, izložba “Likovna slagalica” Udruge Foliot od 12. do 17. prosinca i izložba “Otisci vremena” Udruge Interinova od 27. do 31. prosinca.