Doprinos proslavi

Evo što se sve događalo na Liburnijskom literarnom Caminu

Aleksandra Kućel Ilić

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin

Literarno-glazbeno-gastronomska manifestacija doprinos je Gradske knjižnice i čitaonice Viktor Car Emin proslavi Dana grada OpatijeDoprinos proslavi Dana grada Opatije dala je i Gradska knjižnica i čitaonica »Viktor Car Emin« koja je organizirala četvrti po redu Liburnijski literarni Camino, literarno-glazbeno-gastronomsku manifestaciju.


Za djecu su organizirane edukativno-kreativne radionice, u prostoru knjižnice postavljena je izložba fotografija nagrađenih kamelija članova Udruge ljubitelja kamelije Opatija, dok je mr. Mara Doljak pripremila posebnu video projekciju sa savjetima za sigurniji boravak u prirodi.


U drugom dijelu dana se pješačilo u suradnji s članovima Planinarskog društva Opatija u okvirima obalne i brdske rute te na odmorištima čitalo putopisnu poeziju. Sudionici Liburnijskog literarnog Camina susreli su se ispred crkve svetog Jakova i krenuli prema knjižnici gdje je nastavljen večernji dio programa.
U gastrokutku je opatijska zaljubljenica u kuhanje Doris Vlah počastila okupljene mesnim i veganskim delicijama baziranim na autohtonim mediteranskim i galicijskim namirnicama.


Večernji dio programa bio je rezerviran za literarne sadržaje uz razgovor s gošćom Majom Klarić, putopjesnikinjom koja je prehodala čuveni Camino de Santiago i nakon njega takozvani japanski Camino.


Za glazbeni dio programa bio je zadužen Duo Brutalero.