Matulji

Eni Šebalj za svog zamjenika izabrala Arsena Sušnja

Marina KiriginBREŠCA – Bude li Eni Šebalj postala načelnica Općine Matulji, njezin će zamjenik biti Arsen Sušanj. Izneseno je to jučer ispred osnovne škole u Brešcima gdje je predstavljen njezin kandidat za zamjenika, 32-godišnji magistar strojarstva, predavač na Tehničkom fakultetu u Rijeci, koji iza sebe ima radno iskustvo u jakim, međunarodno priznatim tvrtkama. Sušanj je suprug i otac dvoje male djece, obiteljski čovjek, ali i aktivan sportaš te je iz svih tih razloga dobro upoznat s problemima mladih i mladih obitelji, rečeno je na konferenciji za novinare. Sušanj je izrazio zadovoljstvo što je dio tima nezavisne liste Eni Šebalj koju čine mahom uspješni ljudi.


– Eni sam upoznao kao stipendist. Drago mi je da je uspjela pogurati taj program stipendija za srednje škole i fakultete, a naša je namjera uvesti i stipendije za doktorske studije. Osim toga, cilj nam je osigurati dovoljan broj jasličkih i vrtićkih mjesta. Omogućiti da za svako treće dijete u obitelji vrtić bude besplatan, a za svako drugo osigurati popust od 50 posto. U planu je i plaćanje vrtića proporcionalno danima provedenima u vrtiću.


Povećat ćemo poticaje za novorođenu djecu, za prvo i drugo dijete bit će 5.000 kuna, za treće dijete 8.000 kuna te za četvrto i svako sljedeće dijete 10.000 kuna. Svi su naši programi unutar realnog budžeta tako da bi u potpunosti mogli biti realizirani – rekao je Sušanj i naveo da će se već krajem godine zahvaljujući dosadašnjem angažmanu Eni Šebalj povećati kapaciteti škole »Drago Gervais« u Brešcima, dograditi četiri nove učionice i obnoviti unutrašnjost. Usto nezavisnoj listi Eni Šebalj u planu je i adaptacija i obnavljanje područnih škola gornjeg matuljskog područja, proširenje vrtića u Rukavcu, preuređenje općinskih objekata i davanje u povoljannajam za mlade, izgradnja POS-ovih stanova…
– Hrvatskoj zbog kontinuiranog zanemarivanja potreba mladih prijeti demografski slom. Besperspektivnost mlade i njihove obitelji tjera izvan granica RH. Nasuprot ovoj nacionalnoj priči, u Općini Matulji smo kroz 12 godina radili pozitivne politike za mlade i to je rezultiralo sve većim brojem mladih obitelji i djece. Dvanaest godina općina smo progresivnih politika, a tako želimo i nastaviti – rekla je Eni Šebalj.