Nezavisna kandidatkinja

Eni Šebalj: Urediti sjever centra Matulja i centre svih mjesta

Marina Kirigin

Maja Matulja Kos, Eni Šebalj i Miljenko Hegeduš / Foto: D. KURTI

Maja Matulja Kos, Eni Šebalj i Miljenko Hegeduš / Foto: D. KURTIMATULJI – Nezavisna kandidatkinja za načelnicu Matulja Eni Šebalj predstavila je prve dvije točke programa svoje nezavisne liste. Riječ je o kapitalnim projektima, uređenju sjeverne zone centra Matulja i uređenje svih centara naselja na području Općine Matulji.


– Kad govorim o uređenju sjeverne zone centra Matulja, mislim na prostor od najužeg centra uz glavnu prometnicu, od Slastičarnice do skretanja za Učku pa sve do željezničke stanice koja je sada izdvojena od centra. Cilj nam je u suradnji s HŽ-om urediti stari matuljski Štacijon, ali i željezničke stanice Rukavac, Jušići, Jurdani i Šapjane te uz njih sagraditi parkirališta kako bi što kvalitetnije pratili projekt Hrvatskih željeznica koje grade drugi kolosijek do Matulja. Zatim, sagraditi novu spojnu cestu Šmogorske i Kastavske koje se spajaju na novom raskršću ispod Plodina budući da gradnjom drugog kolosijeka nestaje rampa.


Tu je i zgrada nekadašnje trafostanice koju nam je u planu ponovo otvoriti, ali kao muzej Carske željeznice. Planiramo i uređenje gradskog parka u prostoru iza kavane Marijana, pošte i zgrade Beto s nizom sadržaja, od šetnica, igrališta, do parkinga. U planu nam je i uređenje trgova – ispred kavane Roma i ispred Općine.
Cilj nam je urediti nogostupe, presjedanje autobusa premjestiti u zonu Gajanići, a stajališta ostaviti u centru – kazala je Šebalj.