Humanitarna inicijativa

Eni dobiva lift za “korak” u svijet: Uspješno okončana akcija pokrenuta na društvenim mrežama

Marina Kirigin

Eni Šepić dobiva slobodu i ima puno planova kako pomoći i drugima / Arhiva NL

Eni Šepić dobiva slobodu i ima puno planova kako pomoći i drugima / Arhiva NL

Radovi betoniranja privedeni su kraju, a sada slijede pripremni radovi za montažu lifta koji će omogućiti izlaz i ulaz iz stana Eni Šepić, 46-godišnje Rukavčanke koja boluje od cerebralne paralizeRUKAVAC – Četrdesetšestogodišnja Rukavčanka Eni Šepić, koja boluje od cerebralne paralize, dobiti će lift. Rezultat je to akcije koja je pokrenuta na društvenim mrežama, a potom i medijski popraćena, a kojom su osigurana sredstva za ugradnju lifta na Eninoj kući u Rukavcu. Naime, ova Rukavčanka koja se kreće u kolicima, nakon smrti roditelja ostala je zarobljena u svom domu. Problem su predstavljale stepenice kojima se s kata kuće treba spustiti u dvorište.


​Dobri ljudi


​Iako u mnogočemu samostalna, Eni je zbog navedenog postala ovisna o pomoći drugih. Njezina susjeda i prijateljica Daria Jurdana, zajedno sa sumještanima, pokrenula je akciju »Uspjet ćemo, Eni!« i uspjela sakupiti dovoljno novaca za ugradnju lifta, a bilo je potrebno gotovo 100.000 kuna jer je ponuda za ugradnju iznosila 98.900 kuna. Početkom kolovoza, nakon što je prikupljen novac, započeli su pripremni radovi na ugradnji, a neki je dan završeno i betoniranje na mjestu gdje će biti ugrađen lift. Uz svesrdnu pomoć sumještana, u akciju se uključila i Općina Matulji i Mjesni odbor s iznosom od 40.000 kuna, a medijskom pažnjom uspjelo se prikupiti i ostatak novaca. Dobri ljudi omogućili su Eni njezin »korak« u svijet, a taj važan trenutak trebao bi se dogoditi uskoro.


​Puna života


Daria Jurdana, nakon što je prikupljen novac u drugoj polovini srpnja, zahvalila se svim ljudima dobre volje, za svaku kunu koju su uplatili, a koja će omogućiti Eni slobodu kretanja. Na društvenim mrežama u »postu« je pohvalila i Eni Šepić.

»Moran pohvalit Eni ka je skupila hrabrosti i dozvolila da joj se pomore. Ja san bila ta sretnica ku je Eni zibrala da to objavi na društvenim mrežama i hvala njoj za to. Sad ne znan kade je Enice kraj, ona već dogovara intervjui, šla bi na kafe do rukavačkog Damara, prošetat do igrališta, ona bi i zakladu storila da more pomoć drugemi. Toliko života je va njoj. Dragi judi, Enice ste dali slobodu. Nadan se da si osjećate barem malo ponosa va sebe za ovo dobro djelo ča ste storili – jednoj ste predivnoj osobe toliko olakšali i uljepšali život«, napisala je Jurdana, administratorica grupe na Facebooku koja nosi naziv »Uspjet ćemo, Eni!«.