Nova investicija

Dvorana lovranske škole obnovljena je od novca dobivenog od prodaje PŠ Tuliševica

Marina KiriginLOVRAN – U lovranskoj matičnoj zgradi Osnovne škole Viktora Cara Emina tijekom ovih zimskih praznika obnovljena je sportska dvorana. Ovim ulaganjem vrijednim 60.548 eura (plus PDV) podignut je standard dvorane, kvaliteta nastave i ono što je najbitnije – sigurnost učenika.


– Dvorana u matičnoj školi nije bila temeljito obnavljana iznutra još od njene gradnje, 1967. godine. Ranija energetska obnova škole obuhvatila je samo vanjski dio zgrade te smo odlučili dio dobivenih sredstava od prodaje područne škole uložiti u obnovu unutrašnjeg dijela. Dvorana služi za potrebe škole, a u popodnevnim satima u komercijalne svrhe. Stoga smo pofarbali cjelokupnu željeznu konstrukciju, zidove, kompletno izmijenili keramiku i sanitarije, obložili zidove i radijatore zbog sigurnosti učenika. Stara korita zamijenili smo novim umivaonicima i slavinama. U svakoj svlačionici postavljene su neklizajuće pločice, tuš kabine, sanitarni čvorovi i nova rasvjetna tijela. Sve je napravljeno i u kabinetu nastavnika. Obnovljeno je i spremište za sportsku opremu te smo u fazi nabavke novih strunjača, lopti i svega onog što je potrebno za nastavu tjelesne i zdravstvene kulture. Nadamo se da će naš sportski duh biti prepoznat ne samo u školi i nastavi, nego i u nastojanju da se u lokalnoj zajednici ima gdje kvalitetno provesti slobodno vrijeme uz socijalnu koheziju u tjelesnoj kulturi i rekreaciji – rekla je ravnateljica lovranske škole Iva Erceg.


Sredstva za ovu investciju osigurana su od prodaje Područne škole Tuliševica koja je zatvorena od 2012. godine.
– Sredstva od prodaje područne škole planirana su za obnovu sportske dvorane u matičnoj školi i za drugu fazu obnove Područne škole »Eugen Kumičić« u Mošćeničkoj Dragi, planiranu od sredine lipnja do kraja kolovoza ove godine – objasnila je Iva Erceg.