Sve više zaraženih

Dvije vrtićke grupe u Jušićima završile u samoizolaciji

Marina KiriginMATULJI – Na području Općine Matulji 26 je osoba oboljelih od bolesti COVID-19. Zbog zaražene djece dvije vrtićke grupe Područnog vrtića Jušići Dječjeg vrtića Matulji se nalaze u 14-dnevnoj samoizolaciji.


Trenutno je vrtić zatvoren, a Područna škola Jušići koja je u istoj zgradi radi normalno. Zbog sve većeg broja zaraženih osoba delta sojem na području općine Matulji apelira se na stanovništvo, a posebno na roditelje djece u vrtićima i školama da se cijepe protiv virusa koji izaziva bolest COVID-19. Također se apelira na roditelje da u slučaju slanja djece iz vrtića i škola u samoizolaciju ne rade pritisak na rad djelatnika tih ustanova jer se oni maksimalnim naporima i profesionalnošću također bore protiv ove pandemije uz mjere koje je propisalo Ministarstvo znanosti i obrazovanja i upute Stožera civilne zaštite kao i epidemiološke službe.


Cijepljenje se i dalje obavlja bez najave svaki tjedan u zgradi Doma zdravlja Opatija utorkom i četvrtkom od 11 do 12 sati ili u Sportskoj dvorani Zamet svaki dan od 8 do 15 sati, stoji u objavi na web stranici Općine Matulji.