Glazbeni brend

Legendarni Duško Paro ispraćen na posljednji počinak

Aleksandra Kućel Ilić

Foto Mateo Levak

Foto Mateo Levak

Autora nezaboravnih kompozicija koji je zadužio naš kraj na posljednje su putovanje uz najmilije, članove obitelji, ispratili njegovi prijatelji, »suborci« u svijetu nota, ugledna glazbena imena, ali i mnogi drugi koji su ga poznavali i poštovali zbog svega što je za života bioNa groblju u Opatiji, gdje počivaju oni uz čije smo staze donedavno koračali, oni koje nismo poznavali, ali i mnoge poznate osobe koje žive u svojim djelima, sahranjen je Duško Paro, legenda liburnijske glazbene scene.


Bio je skladatelj, tekstopisac, pjevač, autor brojnih hitova i evergreena, osnivač i vođa iznimno popularne grupe Opatijski suveniri, te dugogodišnji suradnik i prijatelj još jednog velikana ovih prostora, pokojnog Ive Robića.


Autora nezaboravnih kompozicija koji je zadužio naš kraj, te uz mnoge druge ostavio za sobom pjesme kao što su »Opatijske oštarije«, »Moji Ičići« i »Štenta«, na posljednje su putovanje uz najmilije, članove obitelji, ispratili njegovi prijatelji, »suborci« u svijetu nota, ugledna glazbena imena, ali i mnogi drugi koji su ga poznavali i poštovali zbog svega što je za života bio.


Foto galerija: Duško Paro ispraćen na posljednji počinak Foto: Mateo Levak
Do zadnjih je dana bio vezan uz glazbu, uvijek spreman pomagati i činiti dobro, te je 2014. godine dobio nagradu Grada Opatije za životno djelo, a zajedno s Opatijskim suvenirima nagradu Hrvatske glazbene unije za doprinos glazbi.


Pogrebnu svečanost predvodio je vološćanski župnik Petar Belanić, a klapa Dišpet je u glazbenom programu izvela dvije skladbe i to »Tu je jubav moja« i »Nono, dobri moj nono«.


Biranim riječima, od istaknutog člana i osnivača Hrvatske glazbene unije na našem području oprostila se Jadranka Čubrić, počasna predsjednica HGU-a Podružnica 3 Rijeka.


U kraćem vremeplovu kroz njegov bogat umjetnički život tijekom kojega je uvijek promovirao svoju domovinu, Čubrić je u nekoliko riječi sažela suštinu onoga što je Duško Paro doista bio – liburnijski glazbeni brend.


Nakon pogrebne ceremonije, misna svečanost se nastavila u crkvici na groblju, a župnik Belanić je okupljenima poslao univerzalnu i vrlo lijepu poruku koja je bila u duhu preminule glazbene legende.


– Danas, kada odemo s ovog groblja, budimo svi zajedno, svatko od nas, barem malo bolji ljudi – poručio je vološćanski župnik Belanić.