Reakcija

Dujmić: Gradonačelnik Kirigin iznosi neistine na račun mene i obitelji

Aleksandra Kućel Ilić

Ivo Dujmić / Foto Sergej Drechsler

Ivo Dujmić / Foto Sergej Drechsler

Opatija u svojoj povijesti nije imala takvog gradonačelnika koji iznosi toliko neistina – naveo je u reakciji Ivo DujmićOPATIJA – Niz objava uz koje se posljednjih dana najavljuje vruća prosinačka sjednica Gradskog vijeća Opatije ne prestaju izazivati pažnju opatijske javnosti, a osim što je najavljen vjerojatni odlazak aktualne predsjednice Neve Slani, posebnu je pažnju izazvala točka s dnevnog reda sjednice tijekom koje će se raspravljati o mogućem sukobu interesa jedne od SDP-ovih vijećnica. Dok su sve strane iz ove priče već rekle svoje, na ono što je izneseno jučer je reagirao i bivši opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić, kojemu su zasmetale posljednje izjave aktualnog gradonačelnika Fernanda Kirgina na njegov račun.


– Imam potrebu reagirati na izjavu Fernanda Kirigina u tekstu »Rasprava o Alessandri Selak na dnevnom redu Vijeća« u Novom listu od 23. studenoga ove godine, gdje otvoreno iznosi neistine na račun mene i obitelji, što je vrlo opasno jer su to riječi gradonačelnika kojem bi građani Opatije trebali vjerovati. Kako se obraniti od takvih laži? Jedino sudskim putem – što sam već učinio. Svoj sam vijećnički mandat stavio u mirovanje i prepustio vijećnicima s moje Nezavisne liste da se bave politikom. Uvijek kad ga u Gradskom vijeću očekuju vruće teme, skreće pozornost na nekog drugog.


Na dnevnom redu nove sjednice Vijeća najvažnija točka je smjena predsjednice, gospođe Neve Slani, gdje Kirigin pokazuje svoje pravo lice jer se na jako ružan način odriče svoje najbliže suradnice tijekom prošlih izbora, koja mu je osigurala pobjedu. Naravno, i po njegovom starom običaju – on ni za što nije kriv, krivi su neki drugi ljudi. Opatija u svojoj povijesti nije imala takvog gradonačelnika koji iznosi toliko neistina na račun drugih i svog prethodnika – naveo je u reakciji Ivo Dujmić.