Sezona stiže

OPATIJA SE SPREMA ZA SEZONU Kupalište Slatina dobilo prve ležaljke i suncobrane “s distancom”

Aleksandra Kućel Ilić

Foto S. Drechsler

Foto S. Drechsler

Odluka će biti na snazi od 1. lipnja do 15. rujna za Opatiju, Ičiće, Iku, Pobri i Oprič, od 15. lipnja do 15. rujna za Dobreć i Poljane te u dane blagdana i nedjeljama za Malu Učku, Velu Učku i VeprinacOPATIJA  Sunčano i suho vrijeme ili poluoblačno nakon kišnoga razdoblja, investitori diljem grada nastoje maksimalno iskoristiti kako bi započete radove ili dovršili, ili ih doveli do što višeg stupnja prije ljetne stanke.


Kao što je poznato, na teritoriju Grada Opatije uskoro će na snagu stupiti odluka o privremenoj zabrani izvođenja radova zbog ljetne sezone.


– Obavještavamo sve investitore, odnosno izvođače radova, da temeljem Odluke o privremenoj zabrani izvođenja radova (SN PGŽ 39/14. i 32/17.), nastupa zabrana izvođenja građevinskih radova koji se odnose na zemljane radove i izgradnju konstrukcije svih vrsta građevina – poručili su nadležni iz Grada Opatije.
Odluka će biti na snazi od 1. lipnja do 15. rujna ove godine za područje naselja Opatija, Ičići, Ika, Pobri i Oprič, od 15. lipnja do 15. rujna za područje naselja Dobreć i Poljane te u dane blagdana i nedjeljama za područje naselja Mala Učka, Vela Učka i Veprinac.


Na kupalištu Slatina prve ležaljke i suncobrani »s distancom« / Snimila Aleksandra KUĆEL-ILIĆ

Na kupalištu Slatina prve ležaljke i suncobrani »s distancom« / Snimila Aleksandra KUĆEL-ILIĆ


 


– Na navedenim područjima, u razdoblju i vremenu privremene zabrane izvođenja radova, odlukom gradonačelnika isti se neće odobravati, iznimno temeljem pisanog odobrenja gradonačelnika, i to isključivo ako se radi o radovima koje kao hitne intervencije izvode komunalna društva u okviru svoje komunalne djelatnosti te ukoliko je riječ o radovima od značaja za turizam i gospodarstvo, odnosno o većim projektima od posebnog interesa. Zahtjevi za odobravanje isključivo navedenih radova moraju biti podneseni najkasnije 15 dana prije dana na koji se zahtjev odnosi, u protivnom će biti odbijeni. Posebno naglašavamo da će svi zahtjevi koji ne udovoljavaju ranije navedene kriterije iznimaka, biti odbijeni pa molimo investitore i izvođače da zahtjeve ne podnose ukoliko isti ne zadovoljavaju kriterije ranije navedenih iznimaka – pojasnili su iz Grada Opatije.


 


I dok se s jedne strane na nekim lokacijama u središtu Opatije, poput primjerice renoviranja hotela Kvarner, odnosno rušenja restorana Zelengaj, ili pak obnove terase hotela Paris, užurbano i uz pomoć ljudstva i mehanizacije »gura naprijed« planirane investicije, s druge strane, nazire se spremnost domaćina za dosad najneizvjesniju sezonu.


Najveće kupalište Slatina, uz ležaljke i suncobrane postavljene na distanci, u skladu s novim pravilima, dočekuje prve kupače, a nakon korona krize i popuštanja restriktivnih mjera, u gradu je i sve više otvorenih ugostiteljskih objekata…