Završne aktivnosti XII. saziva

Opatijski dječji gradski vijećnici na sastanku Eurochilda

Aleksandra Kućel Ilić

Pia Petričić Ferlin i Dea Orlić sudjelovat će na međunarodnom sastanku / Snimila A. KUĆEL ILIĆ

Pia Petričić Ferlin i Dea Orlić sudjelovat će na međunarodnom sastanku / Snimila A. KUĆEL ILIĆ

Tema sastanka je stvaranje novog dokumenta i alata za ostvarivanje dječje participacije u online okruženjuOPATIJA – U tijeku su završne aktivnosti XII. saziva Dječjeg gradskog vijeća Grada Opatije kojem krajem travnja istječe mandat, kao i završne aktivnosti u okviru projekta »Klikni i sudjeluj u svojoj zajednici« što se provodi u suradnji s Ministarstvom rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.– U okviru projekta nastali su vrijedni digitalni sadržaji – digitalne puzzle liburnijskog kraja te videofilmić o Liburniji, povijesti, običajima i kulturi, koji će se moći koristiti u nastavi kod obrađivanja gradiva vezanog uz naš kraj. Osim toga, u okviru projekta nastale su i dvije knjižice, »Znanje potrebno za sigurno dječje putovanje digitalnim svijetom« i »Dječja prava i digitalni svijet«, koje će biti predstavljene do kraja svibnja.


Idućih dana, točnije od 14. do 19. travnja, vijećnici XII. saziva Dječjeg gradskog vijeća Grada Opatije, Pia, Dea i Fran, sudjelovat će na međunarodnom sastanku članova Eurochild organizacije. Tema sastanka je stvaranje novog dokumenta i alata za ostvarivanje dječje participacije u online okruženju. Predstavnica Društva Naša djeca Opatija Antonia Katić i članica Dječjeg vijeća Eurochild organizacije Petra Deranja sudjelovat će na sastanku s članovima Europske komisije na kojem će biti predstavljena EU Strategija o pravima djeteta. Strategija o pravima djeteta je usvojena 24. ožujka ove godine, a njen cilj je pružiti zaštitu i potporu svoj djeci, neovisno o njihovoj situaciji, podrijetlu, socijalnom ili boravišnom statusu.
Iako se nalazimo u vrlo izazovnom vremenu zbog pandemije COVID-19, aktivnosti Društva Naša djeca Opatija provode se svakodnevno te pozivamo sve naše male sugrađane da nam se pridruže u virtualnim sadržajima i aktivnostima – poručila je tajnica Društva Naša djeca Opatija i dopredsjednica Saveza društava Naša djeca Hrvatske Sanja Škorić, koja će kao članica Radne skupine sudjelovati u izradi Nacionalne strategije za prava djeteta od 2021. do 2026. godine, koja djeluje pri Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.