Opet otvoreno

Danas se vraćaju projekcije u lovransko kino, “Sloboda” radi nakon mjesec dana stanke

Mirna Šumberac

Zbog odluka Stožera civilne zaštite RH koje su na snazi broj mjesta u dvorani kina po projekciji je ograničen na 42, maske u dvorani su obavezne, a zabranjeno je konzumiranje pića i grickalica za vrijeme trajanja projekcijeLOVRAN – Kino Sloboda u Lovranu ponovo je otvorilo svoja vrata za posjetitelje. Podsjećamo da je od 21. prosinca do 15. siječnja kino bilo zatvoreno zbog obavljanja radova na klimatizaciji i ventilaciji dvorane kina te da su obavljeni manji radovi na kinoprojektoru.


– Budući da smo krajem studenog morali čak i odgoditi projekciju zbog kvara na klimatizacijskom sustavu, a uzevši u obzir i trenutačnu epidemiološku situaciju, ovo je bilo najpovoljnije vrijeme za obavljanje prijekopotrebnih radova. Klimatizacija i uređaji su popravljeni te očišćeni, na ventilaciji cjelokupnog prostora rađeno je kemijsko čišćenje i dezinfekcija kanala za siguran boravak posjetitelja i zaposlenika u dvorani, dok su na kinoprojektoru rađeni manji radovi oko lampe i hard diska – izjavio je direktor Stubice Branko Stošić. Do kraja siječnja bit će održano više projekcija.


– Ove će subote, 16. siječnja, u kinu biti prikazani animirani sinkronizirani film »Medo sa sjevera 2: Ključevi kraljevstva« u 17 sati te akcijski i avanturistički film »Wonder Woman 1984« u 20 sati. Iduću subotu, 23. siječnja, u 17 sati bit će prikazan animirani sinkronizirani film »Duša«, a u 20 sati romantična komedija »Dok nas vjenčanje ne rastavi«. Posljednje projekcije koje će se održati ovog mjeseca bit će u subotu 30. siječnja, i to animirani sinkronizirani film »Priče iz Skrivenog grada: Drvo želja« u 17 sati te akcijski triler »Zaštitnik« u 20 sati – izjavio je kinooperater Mirko Nađ. Plan prikazivanja filmova u kinu fluidan je s obzirom na to da sve diktira ozračje uzrokovano pandemijom.
– Za veljaču još nemamo gotov plan prikazivanja jer filmski studiji i distributeri redovno par tjedana (nekada i nekoliko dana) prije otvaranja filma prebacuju početak prikazivanja filma u Hrvatskoj, ali i u svijetu, na drugi datum pa moramo mijenjati čitav raspored, a sve iz razloga zbog neizvjesnosti na filmskom i kino tržištu uzrokovanom koronakrizom. Drugim riječima, plan prikazivanja imamo, ali ga možemo potvrditi samo nekoliko tjedana, a nekad i dana, prije početka prikazivanja. Usto, zbog odluka Stožera civilne zaštite RH koje su na snazi, broj mjesta u dvorani kina po projekciji je ograničen na 42, maske u dvorani su obavezne, a zabranjeno je konzumiranje pića i grickalica za vrijeme trajanja projekcije/programa – izjavio je Stošić te napomenuo da će se u srijedu 20. siječnja održati dobrovoljno darivanje krvi u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Opatija.


– Moramo naglasiti da se društveno humanitarna opredijeljenost nas, Stubice, koji upravljamo dvoranom kina Sloboda Lovran, očituje u tome da i u ovim teškim vremenima u kontinuitetu s Crvenim križem organiziramo humanitarne programe. Isto tako, trećina zaposlenih u Stubici sudjeluje u akcijama dobrovoljnog darivanja krvi, na što smo svi mi u Stubici izuzetno ponosni – kazao je Stošić.