Otvorenje klizališta

Danas počinju zimske radosti na opatijskoj “Ledenoj čaroliji”

Aleksandra Kućel Ilić

I ove godine bit će zabavno na opatijskom klizalištu / Foto D. KURTI

I ove godine bit će zabavno na opatijskom klizalištu / Foto D. KURTI

Ove će godine »Ledena čarolija« trajati od danas do nedjelje, 8. siječnja, što znači 37 dana neprekinutog blagdanskog raspoloženja uz klizalište, brojne koncerte, nikad veći broj adventskih kućica, dječji doček Nove i doček Nove uz klizališteOPATIJA – Svakog prosinca, i tako već punih deset godina, Ljetna pozornica navlači svoje zimsko ruho i postaje »Ledena čarolija«, središnji dio Adventa u Opatiji – oaza veselih zimskih radosti s popularnim klizalištem, mirisnim gastrodelicijama adventskih kućica i taktovima prigodnih pjesama bogatog glazbenog programa u organizaciji Festivala Opatija. Ove će godine »Ledena čarolija« trajati od danas do nedjelje, 8. siječnja, što znači 37 dana neprekinutog blagdanskog raspoloženja uz klizalište, brojne koncerte, nikad veći broj adventskih kućica, dječji doček Nove i doček Nove uz klizalište.


Pozivamo sve da nam se pridruže i zajedno s nama uživaju u bogatom adventskom programu koji smo pripremili – naveo je Ernie Gigante Dešković, ravnatelj Festivala Opatija.


Radno vrijeme


Radno vrijeme klizališta je od ponedjeljka do četvrtka od 11 do 21 sat, petkom od 11 do 22 sata, subotom od 10 do 22 sata te nedjeljom od 10 do 22 sata. Cijena za 45 minuta klizanja iznosi 30 kuna, a na led se ulazi svaki puni sat.
Današnje svečano otvorenje počet će u 17 sati tradicionalnim nastupom Klizačkog kluba Medo iz Zagreba i njihovom »Veselom bajkom na ledu«, a nastaviti se uz nastup Grooversa. Glazbeni program nastavit će se i sljedećeg dana, kao i svakog vikenda do kraja prosinca: petkom, subotom i nedjeljom od 19 sati uz klizalište će pjevati Kristina Blondes feat. Mario Šimunković, Blu:kanu, Duško Jeličić Dule, The Dudes, David Danijel, Nočni skok, Martina Majerle, Gearbox, Last Minute i Trio Asi. Kulminacija zabavno-glazbenog programa na Ljetnoj pozornici bit će posljednjeg dana u godini, 31. prosinca. Dječji doček Nove godine na maloj Ljetnoj pozornici počet će u 11 sati, uz glazbu, ples i igre, kada će najmlađi u društvu kostimiranih animatora ispratiti Staru godinu. Nezaboravni doček Nove godine uz klizalište od 22 sata priredit će Dellboysi, najavili su iz Festivala Opatija.


Škola klizanja


Za one koji žele naučiti osnove klizanja ili poboljšati postojeće vještine, organizirana je i škola klizanja pod vodstvom trenera Aleksandera Cara. Održavat će se tri puta tjedno (ponedjeljak, srijeda, petak) u vremenu od 15 do 16 sati za početnike, a za napredne klizače od 16 do 17 sati. Za vrijeme škole klizanja dozvoljeno je klizanje samo polaznicima škole. Cijena škole klizanja je 200 kuna za jednog, odnosno po 150 kuna za dva polaznika iz istog kućanstva, a uključuje sedam sati poduke po 60 minuta. Polaznici mogu odabrati između dva termina održavanja škole: prvi termin je od 5. do 19. prosinca, a drugi termin od 21. prosinca do 6. siječnja. Prijave za školu klizanja primaju se na klizalištu od ponedjeljka, 5. prosinca, od 11 sati u kućici za prodaju ulaznica.