Sadnja lukovica

Cvjetna simfonija 2.700 tulipana pred Villom Angiolinom: Djelatnice opatijskih “Parkova” odradile veliki posao

Aleksandra Kućel Ilić

Svakoj je lukovici jučer trebalo odrediti pravo mjesto, svrstati ih prema bojama, te ih zatim posaditi u rotondiOPATIJA – Vrtlarstvo zahtijeva puno dobre volje, umijeća, iskustva i ljubavi, no posebno je važno i sve radove dobro isplanirati, uskladiti ih s vremenskim uvjetima, ali i danima u kalendaru. Sva pravila »s papira«, ali pogotovo i s terena, iz prakse, dobro su poznata marljivim djelatnicama opatijskih »Parkova«.


Listopadski su dani pri kraju, pa je vrijedna ekipa jučer odradila velik posao i uredila rotondu ispred Ville Angioline u istoimenom opatijskom parku. Do kraja ovog terenskog posla, kako su nam otkrile vrtlarice, cvjetne gredice čiji će se rezultat vidjeti idućeg proljeća, krasit će 2.700 tulipana.


Svakoj je lukovici jučer trebalo odrediti pravo mjesto, svrstati ih prema bojama, te ih zatim posaditi u rotondi. Trud i umijeće vrijednih ruku zahvaljujući kojima su ljepote opatijskih parkova nadaleko poznate, dobit će svoj puni sjaj kada prođe zima, a prema tradiciji, negdje oko Uskrsa iduće godine bi ova cvjetna simfonija trebala biti najljepša…