Festival Opatija

Čeka nas spektakularno Ljeto na Ljetnoj

Aleksandra Kućel IlićVrijeme je za još jedan podsjetnik na bogat program ovogodišnjeg Ljeta na Ljetnoj pozornici u Opatiji, a kako je najavio Ernie Gigante Dešković, ravnatelj Festivala Opatija, u godini kad se obilježava 180 godina od početka opatijskog turizma, željelo se dati doprinos tom jubileju i uz raznovrsnost i kvalitetu ponuđenih sadržaja.


– Ljetni program na Ljetnoj pozornici počinje 7. lipnja s Festivalom mjuzikla. Ovogodišnje, drugo izdanje donosi pet izvedbi od kojih izdvajamo izvrsne “Jesus Christ Superstar” i “Jalta, Jalta” zagrebačke Komedije.


U nastavku programa, 21. lipnja diva hrvatske glazbe Josipa Lisac na Ljetnoj pozornici obilježava 50 godina “Dnevnika jedne ljubavi”, a 2. srpnja prvi puta u Hrvatskoj i to upravo u Opatiji gostuje nova svjetska zvijezda Matteo Bocelli.
Održava se na Ljetnoj već tradicionalni Liburnia Jazz Festival kao i Blues Festival, a ovogodišnja je novost MusicFest. Dok s RetrOpatijom slavimo retro i 29. lipnja se na Ljetnoj pozornici održava Hommage Tini Turner, MusicFest je okrenut aktualnoj sceni i ovogodišnja imena su 13. srpnja Epica iz Nizozemske,19. srpnja poznati britanski sastav Morcheeba i 26. srpnja engleski The Cult – najavio je Ernie Gigante Dešković.


Za mjesec srpanj je posebno podvukao još dva događaja i to 24. i 30. srpnja.


– Imat će se 24. srpnja nevjerojatnu priliku uživo na Ljetnoj pozornici uživati u nastupu legendi Boney M i Maizie Williams uz neke od najvažnijih hitova svjetske glazbe poput “Rivers of Babylon”, “Daddy Cool” i “Rasputin”, dok će se 30. srpnja održati Classical Night.


Početkom kolovoza, 2. kolovoza iz Portugala dolazi ponajbolja svjetska pjevačica fada Mariza, 3. kolovoza Plavi Orkestar, a 7. kolovoza iz Australije izvrstan gitarist Tommy Emmanuel.


Prošle se godine sredinom kolovoza održavao koncert prvog gospodina talijanske glazbe Al Bana, a ove godine 15. kolovoza nastupa prva dive talijanske glazbe Anna Oxa.


Zatim se 23. kolovoza Tragom Olivera prisjećamo našeg vrsnog pjevača, a 1. rujna nastupa poznati Umberto Tozzi koji ovoljetnom turnejom završava svoju karijeru. Program je ostvaren zahvaljujući Gradu Opatiji, a tu su i mnoge pogodnosti za publiku i naše sugrađane kao popusti za umirovljenike i studente.


Pozivamo sve neka dođu na opatijsku Ljetnu pozornicu i uživaju u bogatom programu u kojem svatko može pronaći nešto za sebe – zaključio je Ernie Gigante Dešković, ravnatelj Festivala Opatija.