Teniski turnir

Čak 108 tenisača iz sedam zemalja okupilo se u Rukavcu

Marina Kirigin

Nagrađeni sudionici turnira Rukavac Open

Nagrađeni sudionici turnira Rukavac Open

Tradicionalni teniski turnir Rukavac Open održan tijekom deset dana na terenima Sportskog centra DamarAdrian Hržić iz Tenis kluba Rukavac u kategoriji do 35 godina, Dražen Manestar iz TK Crikvenica u kategoriji do 50 godina, Rene Puharić iz TK Opatija u kategoriji do 65 godina i Žarko Čop iz TK Pećine u kategoriji starijih od 65 – pobjednici su 26. izdanja tradicionalnog teniskog turnira Rukavac Open.


Usprkos pandemiji koronavirusa, na turnir se odazvao izuzetno velik broj tenisača koji su se pridržavali epidemiloških mjera na snazi. Na terenima Sportskog centra Damar u Rukavcu tako je tijekom deset dana (od 11. lipnja do 20. lipnja) susrete odigralo 108 tenisača iz čak sedam zemalja – SAD-a, Engleske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Rusije, Njemačke i Hrvatske.


Na drugo mjesto u najmlađoj kategoriji plasirao se Nino Juračić iz TK-a Kastav, a treće su mjesto podijelili Nino Bagarić (TK Rukavac) i George Kennedy iz Engleske. Drugi u kategoriji onih između 23 i 50 godina starosti bio je Sandro Brusić iz TK-a Kvarner, a treće mjesto podijelili su Siniša Ćuk i Luka Mirković (TK Kvarner).
Iza Puharića, u kategoriji onih od 50 do 65 godina, plasirao se Alen Radmanović (TK Kvarner), a treće mjesto pripalo je Perici Poklepoviću (TK Kvarner) i Zlatku Bibanoviću (TK Opatija). U najiskusnijoj kategoriji drugo mjesto osvojio je Marko Mešin (TK Kvarner), a treće mjesto podijelili su Tiho Kosjek i Predrag Marohnić.


– Tijekom deset dana održavanja turnira mečeve je pratio velik broj gledatelja, zaljubljenika u »bijeli sport«. Ova sportska priredba od posebnog je značaja za Općinu Matulji i našu regiju. Prema riječima sudionika, spada u red najjačih i najbrojnijih turnira za tenisače na području PGŽ-a na kojem igraju djeca od 15 godina, ali i tenisači od 75 godina.


Zbog velikog broja kvalitetnih igrača turnir je uvršten u kalendar natjecanja Hrvatske udruge tenisača s oznakom Serije 500 – istaknuo je Goran Šepić, organizator turnira iz TK-a Rukavac koji će biti nastavljen juniorskim odmjeravanjem snaga.


Rukavački turnir koji se održao pod pokroviteljstvom Općine Matulji i njezine zajednice sportova završen je domjenkom i podjelom nagrada.