POŠĆIĆI 

Bregi do proljeća dobivaju moderno dječje igralište

Marina Kirigin

Foto Marina Kirigin

Foto Marina Kirigin

Predstavljena nova investicija Općine MatuljiU Bregima, na lokaciji Pošćići, počeli su radovi na izgradnji dječjeg igrališta.


Riječ je o površini od oko 520 »kvadrata« koja će biti uređena u tri namjenska nivoa (plato za igranje loptom, plato s dječjim igralima i plato za odmor) i bit će opremljena toboganom, dvostrukom klackalicom, dvostrukom ljuljačkom, njihalicom i kućicom.


Investicija je to Općine Matulji vrijedna 730.000 kuna koju će najkasnije do proljeća izvesti izvođači radova iz tvrtke Graditeljstvo »Goran Janeš« iz Kastva.
Rečeno je to na konferenciji za novinare u Bregima, na kojoj su uz predstavnike izvođača radova sudjelovali i načelnik Matulja Vedran Kinkela, njegov zamjenik Eduard Baćić i voditelj Odsjeka za komunalni sustav Općine Matulji Ronald Puharić.


– Ovo je nešto što su stanovnici Bregi čekali jako puno godina. Drago mi je da se vrlo brzo nakon preuzimanja vlasti u Općini Matulji ovaj projekt, s početkom ovih radova, zapravo privodi kraju.


S ponosom mogu reći da ovakvog igrališta u Matuljima nema – igralište će biti napravljeno na tri nivoa, jedan će biti namijenjen za sport, vožnju biciklom, jedan dio će biti opremljen dječjim igralima i treći nivo bit će dio za odmor, gdje će roditelji moći sjesti i pratiti djecu u igri.


Nadamo se da ćemo do proljeća završiti s ovim projektom koji će značajno podignuti kvalitetu života svima koji žive u Bregima, pa i šire.


U vrijeme kampanje rekli smo da nam je jedan od prioriteta briga za djecu i mlade obitelji, a upravo ovdje ćemo napraviti značajni iskorak, kojeg do sada nije bilo – rekao je načelnik Kinkela.