TO SU GOSTI!

Bračni par iz Nizozemske vjeran je Opatijskoj rivijeri punih 65 godina. S godinama su postali – pravi Ikari

Marina Pauletić

Foto Vedran Karuza

Foto Vedran Karuza

Zašto Ika? Jer obitelj Mellaart upravo ondje odsjeda u privatnom smještaju Dušana Kadmena posljednjih 55 godina IKA – Opatijska rivijera poznata je kao destinacija kojoj se mnogi gosti rado vraćaju, a bračni par Mellaart iz Nizozemske to je uistinu i dokazao redovitim posjetima koji traju već 65 godina! U namjeri da ljetuju na našoj obali nisu ih sprečavali niti rat niti nedavna pandemija što dokazuje njihovu veliku ljubav prema ovom kraju.


Mjesni odbor Ika svakih pet godina upriličuje malenu »fešticu« kao zahvalu obitelji na kontinuiranim posjetima, a ove su godine za 65. obljetnicu, u suradnji s Turističkom zajednicom grada Opatije, organizirali svečano primanje uz prigodne poklone i šampanjac na novouređenom trgu u Iki.


Zašto Ika? Jer obitelj Mellaart upravo ondje odsjeda u privatnom smještaju Dušana Kadmena posljednjih 55 godina. Prema riječima Igora Sablića, predsjednika MO-a Ika, Conny i Cornelius Mellaart nisu više gosti, već pravi Ikari koji zaslužuju titulu počasnih građana Grada Opatije.
A što na sve to oni govore? Cornelius nije mogao sakriti emocije – prvi je put stigao kao mladić i to potpuno slučajno. S grupom je motorista putovao do Makedonije te su se umorni zaustavili u Opatiji popiti piće kod Blaženke Kinkele. Ona im je ponudila da kod nje prespavaju dajući Corneliusu vlastiti krevet na korištenje dok su ona i njezin muž spavali na podu. Tako se rodila ljubav prema Opatiji, a kada su Blaženkine kćeri porasle i poželjele svoju sobu, Cornelius je izabrao Iku za svoj drugi dom.


Njegova supruga Conny, koja pomalo govori i hrvatski, ispričala je kako im se Opatija veoma sviđa, a na pitanje koje su reakcije na Hrvatsku u Nizozemskoj, odgovor je jednostavan – samo pozitivne. U početku joj, objašnjava, nije bilo lako jer nije imala prijatelja, ali ih je nakon toliko godina stekla te se sada osjeća kao kod kuće.


Turistička zajednica grada Opatije i Mjesni odbor Ika žele im ugodan nastavak boravka u Iki i Opatiji te da se ponovno vide i za pet godina.