Kulturno-zabavni program

Božićna štorija pul Matuj sutra otvara svoja vrata

Marina Kirigin

Bajkovita kočija optočena lampicama na šetalištu

Bajkovita kočija optočena lampicama na šetalištu

Kulturno-zabavni program počinje 4. prosinca u školskoj dvorani s početkom u 19 sati zajedničkim Božićnim koncertom naziva »Božićna rapsodija« u izvedbi KUD-a Učka Matulji, klape Skalin i MPZ-a Štorija RukavacMATULJI – Božićna štorija naziv je bogatog kulturno-zabavnog programa, koji će se u organizaciji Općine Matulji i u suradnji s udrugama s područja općine, odvijati od 4. do 31. prosinca u Matuljima.


– Krajem studenoga u Matuljima je upaljena blagdanska rasvjeta kao nagovještaj najljepšeg razdoblja u godini. Nova božićna dekoracija ukrasila je i novu lokaciju za proslavu adventa – Šetalište Drage Gervaisa. Na šetalištu je tako smještena i bajkovita kočija optočena lampicama koja će podsjetiti na davna vremena u kojima se ovim prijevoznim sredstvom putovalo od matuljskog štaciona. Kočija će poslužiti i kao najljepša kulisa za fotografiranje, ali i brojne nastupe koji će se na toj lokaciji održavati tijekom prosinca – poručili su iz Općine Matulji.


Kulturno-zabavni program počinje 4. prosinca u školskoj dvorani s početkom u 19 sati zajedničkim Božićnim koncertom naziva »Božićna rapsodija« u izvedbi KUD-a Učka Matulji, klape Skalin i MPZ-a Štorija Rukavac. U povodu blagdana svetog Nikole, 6. prosinca, za svu djecu koja polaze matuljski vrtić i njegove područne odjele, u suradnji s Gradskim kazalištem lutaka Rijeka, organizirane su dvije izvedbe predstave »Palačinka mog života« i druženje sa svetim Nikolom. Božićni bal Udruge umirovljenika i tradicionalno natjecanje u izradi orehnjače održat će se u školskoj dvorani 11. prosinca u 19 sati, dok će se 18. prosinca u crkvi Krista Kralja u Matuljima održati koncert muške i ženske klape Kastav s početkom u 19 sati. U školskoj dvorani održat će se dvije priredbe, i to 21. prosinca u 18.30 sati priredba učenika OŠ »Dr. Andrija Mohorovičić« iz Matulja naziva »Veseli Božić« te 22. prosinca u 19 sati plesna produkcija Udruge Foliot naziva »Obojena zima«.
Na šetalištu program kreće 18. prosinca kada nastupaju Kožne jakne u 20 sati. Dan kasnije na redu su KUD Učka i klapa Skalin u 18 sati te Trio Asi u 19 sati. U utorak, 20. prosinca, nastupa KUD Lovor iz Lovrana i MPZ Sempre Allegro iz Rijeke u 18 sati te orkestar Nike Polesa u 19 sati. U srijedu, 21. prosinca, nastupaju MPZ Štorija iz Rukavca i VS Mareta iz Mošćeničke Drage u 18 sati te bend Kraineri u 19 sati. Dan kasnije stižu zbor »Josip Kaplan« u 18 sati i Trio Asi u 19 sati, a u petak uoči Badnjaka nastupa Ženski vokalni sastav Luštrin iz Kostrene i VS Vinika – Goriška brda u 18 sati, a program završavaju Kožne jakne u 19 sati. Na sam Badnjak održat će se druženje s građanima uz rižoto s plodovima mora koji će pripremati Udruženje obrtnika Opatija. U glazbenom dijelu programa nastupit će Trio Bajs, a program traje od 10 do 14 sati.


Program Božićne štorije upotpunit će i Udruga Foliot koja će od 13. do 17. prosinca od 17 do 19 sati u Likovnoj poneštrici održavati kreativne radionice za najmlađe. U Likovnoj poneštrici će se tijekom prosinca održati tri izložbe i to: izložba Likovne udruge Matulji od 5. do 12. prosinca, izložba »Likovna slagalica« Udruge Foliot od 12. do 17. prosinca i izložba »Otisci vremena« Udruge Interinova od 27. do 31. prosinca.