Obrtnička komora PGŽ-a

Bal obrtnika ovog petka u Kristalnoj dvorani Kvarnera

Aleksandra Kućel Ilić

Hotel Kvarner ugostit će Bal obrtnika / Foto M. LEVAK

Hotel Kvarner ugostit će Bal obrtnika / Foto M. LEVAK

Nagrađeno će biti više od 60 obrta koji postoje više od 50 godina, od čega čak njih sedam ima više od 75, a šest obrta više od 100 godinaOPATIJA  Obrtnici Primorsko-goranske županije su spremni za najvažniju noć u godini. Prvi Bal obrtnika održat će se u Kristalnoj dvorani hotela Kvarner u Opatiji, u petak, 31. ožujka, s početkom u 19.30 sati, u organizaciji Obrtničke komore Primorsko-goranske županije. Ovaj jedinstveni događaj okupit će obrtnike iz cijele regije, a vrhunac večeri bit će dodjela nagrada zlatnim, platinastim i dijamantnim obrtima. Nagrađeno će biti više od 60 obrta koji postoje više od 50 godina, od čega čak njih sedam ima više od 75, a šest obrta više od 100 godina.


– Ovaj događaj nije samo prilika za slavlje, već ima i humanitarnu notu. Dio prihoda od prodaje ulaznica, kao i sredstva koja se prikupe putem sponzorstava, bit će donirana za opremanje praktikuma Srednje škole Delnice, Drvodjeljske i strojarske škole Rijeka te Obrtničke škole Opatija. Na taj se način želi pomoći u osiguravanju adekvatnih uvjeta za edukaciju i praktični rad učenika obrtničkih zanimanja. Jedan od dijelova večeri bit će spektakularna modna revija kreatora obrtnika, koju će nositi sami obrtnici, a u čemu će pomoći obrtnici krojači, frizeri i kozmetičari, članovi Obrtničke komore Primorsko-goranske županije.


Kreativnost obrtnika sjedinit će se s modom i stvoriti nezaboravni doživljaj za sve prisutne. Ante Gelo bend te mladi vrhunski pjevači Alen Đuras, Iva Ajduković i Vjeko Ključarić pobrinut će se za odličnu glazbu i zabavu tijekom večeri, dok će voditeljica biti Iva Pavletić Crnić. Svi zainteresirani ulaznice mogu kupiti putem sustava Mojekarte.hr, kao i u svim Udruženjima obrtnika i Obrtničkoj komori Primorsko-goranske županije – najavili su iz Obrtničke komore PGŽ-a.