MALINSKA

Održano prvo izdanje Dubašljanskih jigri: Bevanda, Picivagini i Pipi duge gaće zajedno odnijeli pobjedu

Mladen Trinajstić

Foto Mladen Trinajstić

Foto Mladen Trinajstić

Kao i u svim sličnim događanjima, imperativ pobjede nije igrao, već se igralo radi zabave i smijeha. I u tom su smislu na koncu pobijedili - baš svi!MALINSKA – Nakon što je ovog tjedna najprije u puntarskome domu bilo upriličeno sad već tradicionalno druženje »bez struje« članica i članova brojnih karnevalskih skupina s cijelog otoka Krka, danas je veselo i zabavno bilo u Malinskoj.


Pod karnevalskim šatorom karnevalisti su se za večernju maškaranu zabavu zagrijavali prvim izdanjem »Dubašljanskih jigri« – veselog natjecanja u maštovitim, u najmanju ruku nekonvencionalnim (j)igrama.


Tri domaće ekipe – Bevanda, Picivagini i Pipi duge gaće ogledale su se u sedam natjecanja tijekom kojih se, osim brzine i spretnosti, od natjacatelja i natjecateljica tražio i dokaz njihova »kapaciteta« u vještinama kao što su brzinsko ispijanje piva, kao i štopricama mjereno izjedanje »paštakrema« naslijepo.
Iako je bilo poprilično tijesno i izjednačeno, svaka je ekipa u nekom od natjecanja odnijela pobjedu. Kao i u svim sličnim događanjima, imperativ pobjede nije igrao, već se igralo radi zabave i smijeha. I u tom su smislu na koncu pobijedili – baš svi!