TURISTIČKI SADRŽAJI

Odobrena 3,4 milijuna kuna za nove projekte u Karlobagu, uređuju se stare staze i vidikovac

Marin Smolčić

Cijela priča imat će i dašak nostalgije i štovanja povijesti jer će se uređivati stare staze do sela Šugarje i Pejakuša, zatim dio staze do Radlovca, dio staze Terezijane od Karlobaga do Vidovca, kao i vidikovac iznad Karlobaga.KARLOBAG – Proteklih godina se ova mala Općina po broju i kvaliteti sadržaja sve više ističe u smislu omiljene turističke destinacije „ličkog priobalja“. Izgrađene su brojne šetnice, uređen centar mjesta, uređena je plaža Tatinja…


Danas se nastavlja s tim nizom, a zadnja dobra vijest odnosi se na prihvaćanje pet općinskih projekata od strane Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju u ukupnoj vrijednosti od 3,4 milijuna kuna.


Treba naglasiti kako će se ovi projekti realizirati kroz mjeru 8.5.2. „Uspostava i uređenje poučnih staza, vidikovaca i ostale manje infrastrukture“, a nositelj projekta je Komunalno društvo „Vegium“ iz Karlobaga. Cijela priča imat će i dašak nostalgije i štovanja povijesti jer će se uređivati stare staze do sela Šugarje i Pejakuša, zatim dio staze do Radlovca, dio staze Terezijane od Karlobaga do Vidovca, kao i vidikovac iznad Karlobaga.
Bit će to u turističkom smislu i u ponudi Karlobaga novi uzlet sa sadržajima koji će svakako obogatiti ioanko sve bolju i širu ponudu ove općine. Na području Općine Karlobag trenutno se provode dva projekta koja se odnose na uređenje dijela poučne staze Terzijane od Karlobaga do Vidovca, kao i staza prema Svetom Vidu. Svi spomenuti sadržaji će se opremiti pripadajućom infrastrukturom poput klupa, stolova i info-ploča.