BOGATI PROGRAM

Očekuje nas još atraktivnija, a vjerojatno i snježna „Božićna čarolija na Grabovači“

Marin SmolčićPERUŠIĆ – Prošle je godine Pećinski park Grabovača uvelike nadmašio sve gradove i veće općine na ličkome području. Priredba pod nazivom „Božićna čarolija na Grabovači“ i ove će subote, 3. prosinca 2022. godine, s početkom u 15:30 vjerojatno biti „ snježna Božićna čarolija“ zbog meteoroloških najava koje prognoziraju snijeg. Više o svemu rekla nam je ravnateljica PP Grabovača Jelena Milković.


-Prošli Božić nismo imali snijega na Grabovači, ali su po tome pitanju najave odlične. Očekuje nas bogat program uz mnoštvo lampica, zabave i božićnih pjesama. Na Malom božićnom sajmu moći ćete se zasladiti domaćim kolačima i kupiti prigodne božićne ukrase i suvenire. Kod Rudolfa se ugrijte uz toplo kuhano vino i neizostavne kobasice, a za sladokusce tu su i božićne fritule. Djeci preporučamo da zavire u Zemlju zime i na taj način si osiguraju nagradu kupnjom tombole i stvore nezaboravne uspomene fotografiranjem na posebno ukrašenim fotopunktovima.

Kao i svaki put Čarolija donosi nove kutke, a ove godine to je Zemlja zime. Za najmlađe tu je još Božićna potraga (orijentacija u prirodi za djecu i mlade uz prigodne nagrade) i božićno oslikavanje lica. Svako dijete razveselit će maleni slatki paketić, a sve svoje malo veće želje moći će poslati Poštom Djeda Božićnjaka. Ujedno ne propustite i posljednji besplatan obilazak špilje Samograd u ovoj godini, naglašava ravnateljica PP Grabovača Jelena Milković.


Božićnu čaroliju zajedničkim snagama organiziraju Javna ustanova „Pećinski park Grabovača“, Narodna knjižnica Općine Perušić i Turistička zajednica Općine Perušić. Upravo je prošle godine ova mala općina sa nekolicinom mladih ljudi učinila Božićnu čaroliju na Grabovači toliko posebnom i bolje organiziranom nego li drugdje. Nije stoga niti čudno što su lani na ovaj događaj stigle brojne obitelji s malom djecom iz Gospića, Ličkog Osika i Otočca.