bivši načelnik Općine

Obradović odgovorio Zrinskom: “Moje stambeno zbrinjavanje je samo nesporazum”

Marin SmolčićDONJI LAPAC/SENJ Kako smo već javljali mediji su zaprimili priopćenje predsjednika ŽO SDP-a Tomislava Zrinskog koji zbog nemorala okrivljuje bivšeg načelnika Općine Donji Lapac Iliju Obradovića (SDSS).


Kako se ističe u priopćenju „Ilija Obradović je unatoč vlasništvu nad kućom u Donjem Lapcu, sa još nekoliko nekretnina, te aktivnim poljoprivrednim obrtom preko kojega je ostvarivao vrlo velike poticaje, uz načelničku plaću u Donjem Lapcu pokušao je doći do nove  nekretnine i to na području Općine Plitvička Jezera kod koje se nalazio na listi prvenstva za stambeno zbrinjavanje.“ Ilija Obradović u razgovoru ističe detalje ovoga nesporazuma.


-Riječ je o zamolbi za stambeno zbrinjavanje iz 2010. godine. Tada sam sa dvije sestre planirao odseliti iz Donjeg Lapca i živjeti na području Općine Plitvička Jezera. U međuvremenu su se sestre udale, ja imam svoju obitelj i u Donjem Lapcu sam sagradio kuću. Život je krenuo nekim drugim smjerom. Prije nekoliko godina sam na upit predstavnika stambene komisije definirao cijelu situaciju i molio da me se izbriše sa popisa za dodjelu stanova. Moja krivnja je u tome što nisam napisao izjavu, ovjerio kod javnog bilježnika i proslijedio je Komisiji za stambeno zbrinjavanje, potvrdio nam je Ilija Obradović, sada već bivši načelnik Općine Donji Lapac.