DANI DARIVANJA

Obitelj Lürssen donirala ukupno 77.651,76 kuna za vrtiće i dječji dom

Aleksandra Kućel Ilić

Foto Aleksandra Kućel Ilić

Foto Aleksandra Kućel Ilić

Gitone Kvarner, u vlasništvu tvrtke Lürssen, donirao je ukupan iznos od 77.651,76 kuna korisnicima vrtića Opatija, Lovran, Matulji i Mošćenička Draga te Dječjeg doma Ivana Brlić Mažuranić Lovran.OPATIJA – I ovog prosinca, kao i prošle godine, četiri dječja vrtića i dječji dom s područja Liburnije dobila su božićni dar – donaciju vlasnika tvrtke Gitone Kvarner, obitelji Lürssen.


Gitone Kvarner, u vlasništvu tvrtke Lürssen, donirao je ukupan iznos od 77.651,76 kuna korisnicima vrtića Opatija, Lovran, Matulji i Mošćenička Draga te Dječjeg doma Ivana Brlić Mažuranić Lovran. Svaka ustanova primila je odgovarajuću uplatu temeljenu na broju polaznika. Radi se o gotovo 1.000 djece s područja Liburnije. Opatijskom vrtiću koji djeluje na pet lokacija: Opatija, Volosko, Ičići, Veprinac i Lovran uplaćeno je 37.200 kuna, Dječjem vrtiću “Matulji” 29.850 kuna, Dječji vrtić “Grobnički tići” iz Mošćeničke Drage darovan je sa 2.700 kuna, dok je Dječji dom Ivana Brlić Mažuranić Lovran dobio 7.900 kuna.


Primopredaja donacije za ljepše blagdane i bolji standard najmlađih stanovnika Liburnije obitelji koja je većinski vlasnik najjačeg hotelskog lanca na Opaitjskoj rivijeri, Liburnia Riviera Hotela, organizirana je jučer u Dječjem vrtiću Opatija.
U ime gospodina Lürssena donaciju je uručio predsjednik Uprave Gitone Kvarner Johannes Böck, po čijim riječima bi ovakav blagdanski dar za najmlađe trebao postati tradicionalan u prosincu svake godine.


– Kao i 2020., i ove godine htjeli smo osigurati dobro božićno raspoloženje za svu vrtićku djecu u ovom kraju, kao i za djecu u Dječjem domu u Lovranu. Želja nam je ojačati partnerstvo s lokalnom zajednicom i nastaviti to činiti u godinama koje dolaze – izjavio je Böck.
Općinu Matulji je predstavljao zamjenik načelnika Eduard Baćić koji se zahvalio na vrijednoj donaciji i poručio da će sredstva i ove godine biti utrošena namjenski.


Opatijski gradonačelnik Fernando Kirigin istaknuo je kako je Grad Opatija ponosan što se praksa doniranja dječjih vrtića nastavlja i ove godine. Po njegovim rijelima, samo Dječji vrtić Opatija obuhvaća oko 500 djece, stoga je ova donacija od velikog značaja za zajednicu. Na ovaj način omogućit će se podizanje standarda pružanja usluga dječjeg vrtića te uljepšati blagdane djeci, naveo je gradonačelnik Opatije.


Ravnateljica Dječjeg vrtića Opatija Biljana Šuša podsjetila je kako će donacija biti uložena na najbolji mogući način u dogovoru s odgajateljima. Prošlogodišnja donacija obitelji Lürssen omogućila je formiranje istraživačkog kutka, dok su dva centra za tjelesne aktivnosti dobila dodatna sredstva za rad, a radne sobe obogaćene dodatnim didaktičkim materijalima.
– Svako dijete je moglo uživati u daru kojeg je dobilo – navela je Šuša.


Kako je zaključeno na jučerašnjoj svečanosti, i ove godine će donirana sredstva biti planski utrošena za zadovoljenje potreba svakog vrtića zasebno, kako bi mališani i dalje primali najbolju moguću njegu, brigu i edukaciju.