KVALITETNIJE ZDRAVSTVENE USLUGE

U Dom zdravlja Gospić stiglo novo sanitetsko vozilo i 8 automatskih vanjskih defibrilatora

Marin Smolčić

Foto Marin Smolčić

Foto Marin Smolčić

"Mi na ovaj način postupno riješavamo probleme starog voznog parka u kojem se nalaze vozila koja su već prešla i po 600-700 tisuća kilometara. Osim lokalnih dionica pacijente smo najviše prevozili u Zagreb, Rijeku i Zadar", rekla je ravnateljica Dubravka JakšetićGOSPIĆ – Na parkingu ispred Doma zdravlja Gospić održana je danas skromna svečanost na kojoj je ova medicinska ustanova od sada bogatija za novo sanitetsko vozilo i osam automatskih vanjskih defibrilatora.


Primopredaju je izvršio župan ličko-senjski mr. Darko Milinović, u nazočnosti ravnateljice Doma Dubravke Jašketić, nekolicine djelatnika i predstavnika medicinskih ustanova s šireg područja Gospića. Govoreći o novim ulaganjima u zdravstvo na ovom području župan Milinović nije dvojio kako je medicinska skrb jedan od osnovnih postulata kojim se mjeri kvaliteta života građana jednoga grada ili regije..


– Ličko senjska županija je uz ovo u svojem proračunu osigurala sredstva i za energetsku obnovu Doma zdravlja Gospić. Uz Opću bolnicu Gospić i Domove zdravlja po cijeloj županiji na ovaj se način nudi medicinska zaštita kakvu naši građani zaslužuju. Zahvaljujem se i svim ljudima medicinske struke koji su na prvoj crti obrane ove korona-krize. Sve naše građane pozivam na cijepljenje protiv korona-virusa jer je to danas postalo najubojitije oružje protiv čovječanstva, naglasio je župan Milinović uručujući ključeve novog sanitetskog vozila.

U ime Doma zdravlja Gospić na donaciji se zahvalila ravnateljica ove ustanove Dubravka Jakšetć.


-Prije svega želim zahvaliti županu što smo kroz decentralizirana sredstva sada kupili novo sanitetsko vozilo i defibrilatore. Mi na ovaj način postupno riješavamo probleme starog voznog parka u kojem se nalaze vozila koja su već prešla i po 600-700 tisuća kilometara. Osim lokalnih dionica pacijente smo najviše prevozili u Zagreb, Rijeku i Zadar.


Nama je na prvom je mjestu uvijek pacijent, njegova sigurnost i skrb o njegovom zdravlju. Stoga će nam novo vozilo i defibrilatori itekako pomoć u radu. Samo prošle godine imali smo gotovo 2 400 pacijenata, plus 572 pozitivna COVID-19 pacijenta. Sve ovo zahtijeva da budemo opremljeni prema novim standardima, uz članove timova osposobljene za sve zadaće koje se od njih traže, rekla je ravnateljica Dubravka Jakšetić i dodala kako ove zahtijevne zadaće na terenu obavljaju licencirani i osposobljeni djelatnici županijskog Zavoda za hitnu medicinu, timovi u kojima se uz vozača nalaze medicinske sestre i tehničari.