Europski tjedan sporta

Zlatni vaterpolski kapetan Ivan Krapić u Termama Selce se susreo s crikveničkim maturantima

Robert Šimonović

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin

Susret je u prvi plan stavio benefite koje sport pojedincima pruža u odnosu na njihovo fizičko i psihičko zdravlje te razvoj pozitivnih osobina ličnostiU Poliklinici Terme Selce je upriličen susret zlatnog kapetana Hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivana Krapića i maturanata crikveničke Srednje škole Dr. Antuna Barca. Povod susreta bio je upoznavanje i druženje ovogodišnjeg zlatnog europskog prvaka i crikveničkih učenika četvrtih razreda, s ciljem obilježavanja ovogodišnjeg Europskog tjedana sporta.


Kako je Europski tjedan sporta usmjeren na poticanje sudjelovanja u sportu i tjelesnim aktivnostima te podizanje svijesti o njihovim brojnim dobrobitima, tako je i susret u prvi plan stavio benefite koje sport pojedincima pruža u odnosu na njihovo fizičko i psihičko zdravlje te razvoj pozitivnih osobina ličnosti.

Kako se moglo saznati na susretu Ivana Krapića i crikveničkih srednjoškolaca, kapetan Hrvatske vaterpolske reprezentacije svoj uspjeh djelomice duguje i Poliklinici Terme Selce, s obzirom na to ondje dolazi od svoje 16. godine.


Na tu činjenicu ponosna je i prim. Vlasta Brozičević, dr. med. spec. fizijatar i reumatolog, koja je istaknula kako osjeća veliku čast što iz godine u godinu u Termama može ugostiti našeg zlatnog kapetana, ali i brojne druge velike sportaše koji se mogu pohvaliti karijerama na najvišim, europskim i svjetskim razinama.– Poliklinika Terme Selce oduvijek je topla kuća za sve one koji žive sport. Osim što pripremamo i rehabilitiramo mnoge uspješne sportaše, nastojimo širiti sve one pozitivne sportske vrijednosti, a to su u prvom redu druženje i prijateljstvo.


Sport predstavlja i ozračje koje motivira na učenje, kretanje i zdrav život, ali jednako tako i pruža osobnu disciplinu koja nam u kasnijoj životnoj dobi pomaže u radu, bilo da smo profesori, liječnici ili poduzetnici. Sportske vrijednosti svakako su one koje trebamo prenositi na mlađe generacije, rekla je prim. Brozičević.


Ivan Krapić zahvalio je prim. Brozičević na podršci za sve godine koje je proveo u Poliklinici Terme Selce. Učenicima je dao do znanja koliku važnost za njihove živote predstavlja kretanje i aktivan sportski život, ali i s njima podijelio brojne zanimljivosti i anegdote iz svoje sportske karijere, na opće oduševljenje srednjoškolaca koji su u Terme stigli u pratnji njihove profesorice tjelesnog odgoja Ive Suden.