Odluka načelnika

Vinodolska Općina sa 105.000€ financira 26 projekata u kulturi, sportu…

Robert Šimonović

Foto Mateo Levak

Foto Mateo Levak

Svi dodijeljeni iznosi veći su od prošlogodišnjih, a konkretna izdvajanja samo za udruge u sportu uvećavaju se za prosječno 40%Općinski načelnik Daniel Grbić donio je Odluku o odabiru programa/projekata udruga za financiranje iz proračuna Vinodolske općine, a na temelju provedenog Javnog poziva za predlaganje programa/projekata u kulturi, sportu i ostalim područjima javnih potreba u 2024. godini, javljaju iz Općine.


Komisija je odabrala 26 projekata za koje će se ove godine izdvojiti ukupno 105.000 eura iz općinskog proračuna.


Kako ističu iz Općine, svi dodijeljeni iznosi su veći od prošlogodišnjih te se konkretna izdvajanja samo za udruge u sportu uvećavaju za prosječno 40 posto.
Od projekata u sportu ističe se Nogometni klub Turbina iz Triblja za čije će se programe izdvojiti 35.000 eura u 2024. godini (40 posto više nego 2023. godine).


Sredstva za svoje projekte/programe dobit će i boćarski klubovi iz Bribira, Drivenika i Grižana, lovačka društva Medviđak, Vepar i Srndać, Malonogometni klub Turbina, USR Crikvenica Cup, Katolički skauti Riječke nadbiskupije, Šahovski klub Vinodolac, udruge za očuvanje narodnih običaja Vinodol, Juraj Julije Klović i Drivenik, Udruga Svetog Petra i Pavla apostola, Karnevalska udruga Kirci-Bribirci, Udruga za mesopusne običaje Bribir, KUD-ovi Tić, Dr. Antun Barac i Bribir, Društvo Naša djeca Vinodol, Udruga umirovljenika Grada Crikvenice i Vinodolske općine, Pčelarsko društvo Kuš, UDVDR – podružnica PGŽ, Udruga antifašističkih boraca i antifašista gradova Crikvenice, Novog Vinodolskog i Vinodolske općine te Udruga Zrinskih-Frankopana Drivenik.


S odabranim udrugama zaključit će se ugovor o financiranju kojim će se definirati isplata odobrenih sredstava, namjensko trošenje sredstava te način dostave izvješća o utrošku odobrenih sredstava.


– Rad udruga kroz njihove programe i projekte koji su od osobitog interesa za Vinodolsku općinu i sve njezine stanovnike donosi pozitivne efekte u društvenom, zdravstvenom i promidžbenom smislu.


Poticanjem na aktivnosti stanovnika svih dobnih skupina stvaramo bolje i zdravije društvo, čuvamo svoje kulturno-povijesno nasljeđe i identitet te u konačnici stvaramo sliku kraja ugodnog za život svih svoji stanovnika i brojnih turista koji dolaze na naše područje, napominju iz Vinodolske općine.