Zaključak načelnika

Vinodolska općina dijeli prigodne božićne darove umirovljenicima i nezaposlenima

Robert Šimonović

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin

Poklon kartice u iznosu od 200 kn dobit će umirovljenici s mirovinom do 4.000 kn, nezaposleni i korisnici zajamčene minimalne naknadeNačelnik Vinodolske općine Daniel Grbić donio je Zaključak o dodjeli prigodnog dara povodom božićnih blagdana umirovljenicima koji primaju mirovinu u visini do 4.000 kuna, nezaposlenim osobama prijavljenim u evidenciju nezaposlenih osoba Hrvatskog zavoda za zapošljavanje te korisnicima zajamčene minimalne naknade s područja Vinodolske općine, javljaju iz Općine.


Svim umirovljenicima s prebivalištem na području Vinodolske općine, koji primaju mirovinu u visini do najviše 4.000 kuna mjesečno (s uključenim svim dodacima), neovisno o kojoj vrsti mirovine se radi (starosnoj, prijevremenoj starosnoj, invalidskoj ili obiteljskoj), dodijelit će se prigodni dar u vidu poklon kartice u iznosu od 200 kuna.


U ukupan iznos mirovinskih primanja ulaze domaća i strana primanja. Također, svim nezaposlenim osobama s prebivalištem na području Vinodolske općine, koje su najkasnije s danom 21. studenog 2022. godine prijavljene u evidenciju nezaposlenih osoba Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, kao i svim korisnicima zajamčene minimalne naknade s prebivalištem na području Vinodolske općine, koji su najkasnije s danom 21. studenog 2022. godine prijavljeni u evidenciju korisnika zajamčene minimalne naknade Centra za socijalnu skrb Crikvenica, dodijelit će se prigodni dar u vidu poklon kartice u iznosu od 200 kuna.
Izdavanje poklon kartica bit će realizirano tijekom prosinca u Bribiru, Grižanima, Triblju i Driveniku. Vrijeme i mjesto podjele bit će naknadno objavljeno.


Prilikom preuzimanja poklon kartica potencijalni korisnici obvezni su predati traženu dokumentaciju kojom dokazuju status korisnika (umirovljenici – dokaz o visini mirovine i osobnu iskaznicu na uvid, nezaposlene osobe – potvrdu o nezaposlenosti izdanu od strane HZZ-a i osobnu iskaznicu na uvid, korisnici ZMN – osobnu iskaznicu na uvid).


Potencijalni korisnici ne moraju osobno pristupiti preuzimanju poklon kartice, već za njih poklon karticu može preuzeti osoba koju ovlaste, uz predočenje osobne iskaznice korisnika i osobne iskaznice preuzimatelja te dokaza statusa korisnika. Za sve dodatne informacije i pomoć možete kontaktirati Vinodolsku općinu na broj telefona 051/422-540 ili posjetiti mrežnu stranicu Vinodolske općine.